A 2015 tavaszán újabb díjat nyert bort évről-évre azonos receptúra alapján készíti a borászat, alkalmazkodva az évjarat sajátosságaihoz, melynek lényege a kis tölgyfahordós (francia és magyar barrique) erjesztés és a seprőn tartás, többszöri felkeveréssel. Sajátos ásványosságát a válogatott dűlők vulkáni talaja, friss eleganciáját, élénk savait a hűvösebb mikroklíma alakította. Érett körte és alma illata, csöppnyi vajassága, háttérben bujkáló enyhe füstössége és hosszú lecsengése ragyogóan tükrözi a Nyilasmár és Nagyfai birtokok (Monopole) egyedi terroir-jának adottságait.
A bort összesen 35 ország több mint kilencszáz mintájából a háromszáz tagú nemzetközi borszakemberből álló zsűri ítélte a legjobbnak.
Legyél az első hozzászóló "Újabb aranyérem Burgundiából" című cikkhez