Újabb rekordot könyvelhet el a turizmus Ausztriában a téli szezon első felében

 Az érkezések száma 0,8 százalékkal, 7,67 millióra emelkedett tavaly november és idén január között az előző szezon azonos időszakához képest. Az országban töltött vendégéjszakák száma 2,1 százalékkal, 28,64 millióra nőtt.

A hivatal tájékoztatása szerint 60 ezerrel több vendég összesen 600 ezer vendégéjszakával többet töltött ausztriai szálláshelyeken, mint az eddigi legjobb szezonban, a 2011-2012-es évad első felében.
A külföldi vendégek száma 3 százalékkal emelkedett, 21,86 millióra. Ugyanakkor 0,5 százalékkal csökkent a belföldi utazók száma.

Kedvezően alakult az Ausztriában töltött vendégéjszakák száma a legfontosabb küldő országok viszonylatában. Német vendégek 3,1 százalékkal, hollandok 0,4 százalékkal, svájciak 12,8 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek az országban.

A magyar vendégek száma 2,2 százalékkal haladta meg a három hónap alatt az előző évi 125 ezret.
Dinamikusan növekszik Ausztria népszerűsége az orosz turisták körében: 12,6 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek az országban, mint egy évvel korábban. Csökkent viszont az olaszok (-8,5 százalék) és a csehek (-1,6 százalék) érdeklődése.

forrás: MTI

Legyél az első hozzászóló "Újabb rekordot könyvelhet el a turizmus Ausztriában a téli szezon első felében" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*