Újdonságokkal várja látogatóit a DámPont Látogatóközpont

Idén március 18-án nyitja meg kapuit a nagyközönség számára a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpont Tamásiban, és számos újdonsággal várja majd az érdeklődőket. Ezért azoknak is érdemes újra felkeresni a látogatóközpontot, akik korábban már jártak itt.

Például újabb élményelemekkel bővült az Esterházyak híres vadaskertjének történetét bemutató kiállítás. Ezen túl az emeleti térben digitális ökoturisztikai élményközpont várja a családokat, ahol interaktív formában lehet ismerkedni a térség természeti értékeivel. Más különleges programokkal is várják az érdeklődőket: mini kiállítások, szervezett túrák, éjszakai, gasztronómiai, családi ökoturisztikai programok sorából válogathatnak a látogatók. Emellett kipróbálhatják a térség kerékpárturisztikai lehetőségeit, túrázhatnak, felkereshetik a környék várait és kastélyait, megismerkedhetnek a helyi hagyományokkal, még a helyi gyógyvizes fürdőben is csobbanhatnak.

A Dám Pont Látogatóközpont Tamási városának egyik legújabb beruházása. Szépen illeszkedik környezetébe a Miklósvári parkerdőben, mivel az épület természetes anyagokból épült. A látogatóközpont kiállítótérként és rendezvényhelyszínként is funkcionál. Kiállítása a 21. századi érdeklődők igényeit tökéletesen kielégíti, mert interaktív, digitális eszközökkel (például touch kijelzők, hangzuhany, 3D projektor és szemüveg, fotófal) ismerhető meg a térség vadászati kultúrája, a város és a környék természeti és történeti értékei. 

A látogatóközpontot érinti a Tamási Várhegyi Túraút, ami a Termálfürdő melletti Túraponttól indul. Az utat úgy alakították ki, hogy fiatalok és idősebbek, gyalogosok és kerékpárosok egyaránt élvezhessék, közben családbarát pihenőhelyeken frissülhetnek fel. A túraút elvezet a megújult kilátóig, amelynek környezetében számos szórakoztató feladatot lehet megoldani. Közvetlenül a kilátó mellett alakítottak ki egy pihenőparkot hintákkal, kötélhíddal és fedett pihenőhelyekkel.