Újra hajózhatunk a Balatonon

A húsvéti hétvégén nemcsak a menetrend szerinti, hanem a sétahajózás is megindult a Balatonon, Keszthelyen például négy sétahajójárat is várta az utasokat. A főszezon kezdetére a Siófok katamarán felújítva áll szolgálatba: ez lesz Magyarország első teljesen akadálymentesített hajója, a két fedélzeti szint között lépcsőlift segíti a kerekes székes utasokat.

Fonyódon április 21-én indul a szezon, mert az ottani kikötő húsz vitorláshellyel bővült, amelyeket ősszel további negyven új hajóhely követ. Balassa Balázs, Szigliget polgármestere, a Balatoni Szövetség elnöke kijelentette: a mostani fejlesztési időszakban több száz milliárd forint érkezhet a Balatonhoz, ezért fontos, hogy a régió települései együtt tudjanak gondolkodni és közösen döntsenek arról, a Balaton szempontjából mely fejlesztéseket kell erősíteni.

Az évad első, a hagyományok szerint Siófokról, a déli parti települések küldöttségeivel induló hajóját a balatonfüredi kikötőben a helyi fúvószenekar és néptánccsoport, valamint a siófoki férfi dalkör műsorával fogadták.

Legyél az első hozzászóló "Újra hajózhatunk a Balatonon" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*