Unják a gyerekek a hosszú autóutat? Nekik készült ez a családi utazókocsi!

Az észak-amerikai Toyota-kereskedésekbe idén nyáron érkező, hét- vagy nyolcszemélyes utastérrel rendelhető óriás szabadidő-autóhoz egy legújabb generációs Nintendo Switch játékkonzol és egy népszerű videójáték is jár majd ajándékba.

A 2024-es modellévű Toyota Grand Highlander egy Nintendóval való együttműködésnek köszönhetően még több élményt kínál majd az utazások időtartamára. Amikor 2023 nyarán megjelenik az amerikai kereskedésekben, az első 500 vásárló egy 150 ezer forint értékű, OLED-kijelzős Nintendo Switch konzolt kap majd hozzá ajándékba.

A Nintendo Switch – OLED Modell a felcsatolható kontrollerekkel hasonló teljes méretű, mint a 2017-ben bemutatott Nintendo Switch, de 6,2 helyett már 7 colos képernyővel rendelkezik, amely ráadásul a legkorszerűbb OLED technológiának köszönhetően még élénkebb színekkel és élesebb kontraszttal teszi élvezetesebbé a játékokat. Csakúgy, mint a régi generáció, az új OLED-Modell is lehetővé teszi, hogy a tévén játsszanak vele a levehető, mozgásérzékelős Joy-Con kontrollerek és a mellékelt dokkoló segítségével. Azonban a Toyotában nem ez, hanem a hordozható üzemmód kerül majd előtérbe, amely egy, illetve több játékossal is használható. Előbbi esetben a kontrollereket a kijelző két oldalához lehet rögzíteni, utóbbinál pedig a kijelzőt a beépített állványával le lehet tenni egy asztalra, ilyenkor a két lecsatolt kontrollerrel lehet a játékokat vezérelni.

A hét, illetve nyolcszemélyes utastérrel is rendelhető új Grand Highlander egy aktív családi cirkáló, amelyet mindenféle használatra felkészítettek a rövid városi utaktól a hosszú, országokon átívelő családi utazásokig. Az Európában is megvásárolható, négy éve bemutatott normál Highlander 4,95 méteres hosszúságához 2,85 méteres tengelytáv tartozik, az új, szögletesebb formájú Grand Highlander viszont már 5,11 méter hosszú, és 2,95 méter a tengelytávja.

Az elsőként az észak-amerikai piacon megjelenő óriás SUV rögtön háromféle hajtáslánccal érkezik: a 2,4 literes turbómotor 269, a takarékos, 2,5 literes öntöltő hibrid 250, a nagy teljesítményre hangolt, 2,5 literes turbómotorral épülő Hybrid Max 349 lóerős, utóbbihoz az összkerékhajtás alapáron jár. A 2024-es modellévű Grand Highlander árát és az értékesítésének a pontos dátumát nyáron hozzák majd nyilvánosságra.