Ünnepélyesen megnyitották a felújított Magyarországi Német Színházat

Fotó: Bartos Gyula/EMMI

Aki Szekszárd történelmi belvárosában sétál, biztosan nem téveszti szem elől a Magyarországi Német Színház (DBU) Garay téren álló, szecessziós stílusú épületét, mely a város egyik jelképének számít megújult köntösében.

Nagyjából egy évig tartó renoválásnak köszönhetően látványosan megszépült az épület homlokzata, a hívogatóan nagy főbejárati üvegajtó és a régi nyílászárókat energiatakarékosakra cserélték. Megújult a színházterem, a nézők kényelmét új székek szolgálják, a színpad megnövelhetővé vált, korszerűsítették a színpadtechnikai berendezéseket.

dbu_2

A közönséget modernebb előterekben fogadják, a színészek szép öltözők és pihenőhelyiségeket kaptak, és az irodákat is helyrehozták. A felújítás költségeit 200 millió forintos állami támogatásból és az országos német önkormányzat 14 milliós önrészéből állták. Szeptember 28-án ünnepélyesen megnyitották a DBU megújult épületét, s ez alkalomból a teátrum társulata Gotthold Ephraim Lessing: Bölcs Náthán című művét vitte színre.

dbu-nathan_1

22 esztendővel ezelőtt ugyanis, amikor a színház szekszárdi otthonába költözött, ugyanezzel a művel köszöntötte első közönségét.

Ide kattintva virtuális sétát tehet a felújított Magyarországi Német Színházban!

 

 

Legyél az első hozzászóló "Ünnepélyesen megnyitották a felújított Magyarországi Német Színházat" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*