Új tengerjárókat rendelt a gigász

A Princess Cruises idén márciusban adja át új, 3.660 utasra tervezett hajóját a Majestic Princess-t

Két márkájának rendel high-tech hajókat a világ legnagyobb cruiser cége, a Carnival Corporation. Ezzel továbbra is a tengerek urának tekinthető.

A Carnival Corporation & plc szándéknyilatkozatot írt alá az olasz Fincantieri S.p.A. hajóépítő céggel két új tengerjáró hajó építésére. A végleges szerződéseket várhatóan  2017 elején írják alá. Az új hajók közül az egyik a Holland America Line, a másik a Princess Cruises zászlaja alatt hajózik majd a vizeken. Ezzel a megállapodással a Carnival Corporation 2017 és 2022 között 19 új hajóval bővíti majd flottáját.

Az évi 11,5 millió utast hajóztató Carnival Corporation vezérigazgatója, Arnold Donald ezzel kapcsolatban kifejtette: az újabb és nagyobb kapacitású hajók forgalomba állítása a kevésbé hatékony, régebbi hajók fokozatos lecserélésével jár együtt.

Majestic-sideview

A Holland America Lines új 99,500 tonnás, 2.660 vendéget befogadó hajója a társaság harmadik Pinnacle osztályú tengerjárója lesz, amely a cég legújabb és legnagyobb hajója, a magyar származású dizájner Adam D. Tihany nevéhez kötődő MS Konongsdam (és testvérhajója Nieuw Statendam) design-ját követi 2018 novemberében.

A Princess Cruises egyrészt idén, márciusban adja át új 145,000 tonnás 3.660 utasra tervezett hajóját a Majestic Princess-t amely a világ első olyan tengerjárója, amelyet kimondottan a kínai piac igényeinek megfelelően alakítottak ki.

A Regal Princess és a Royal Princess által jegyzett Royal osztályú hajó két további ikertestvére is készül már, amelyeket a Fincantieri 2019-re valamint 2020-ra szállít le.

 

 

Legyél az első hozzászóló "Új tengerjárókat rendelt a gigász" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*