Véget ért a Felelős turizmus – felelős turista konferencia

A rendezvényen számos külföldi szakértő is részt vett, több európai ország mellett, Japán, Thaiföld és az Egyesült Államok szakemberei is tiszteletüket tették. 

Az előadások fő témája a fenntarthatóság a turizmusban, illetve az ebben rejlő lehetőségek voltak. Az eseményt Sándorné Dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola Rektora és Dr. Zimányi Krisztina, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Dékánja nyitotta meg, ezután pedig előadássorozatok kezdődtek a kar nagyelőadójában. Az előadáson, a meghívott vendégeken kívül, szép számmal jelentek meg a kar diákjai is, akik érdeklődéssel hallgatták végig a turizmusban érzékelhető nemzetközi irányokról szóló előadásokat.

Az első előadó, Somogyi Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium osztályvezetője után Madi Sharma, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság képviselője tartott vitaindítót, majd Puczkó László, a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége elnöke folytatta a sort.

Ezt követően Dr. Szalók Csilla, a Turizmus Tanszék tanszékvezetője, majd Melanie Smith, a tanszék docense tartotta meg vitaindító előadását.

Ezután a program, négy darab, ún. „workshop”-ban folytatódott, ahol az előadók, szűkebb körökben tartották meg a turizmus témájában a vitaindító előadásukat. A témakörök között a turizmus mellett a gasztronómiai is helyet kapott. Olyan különleges kérdésekbe is bepillantást kaphatnak az érdeklődők, mint az ősi ételmaradványok hatása a gasztronómiára, vagy a hagyományos éttermek adózása a felelős turizmus érdekében Walesben. A közönség többek között megismerkedhet a turista-vendég találkozások kulturális különbségeivel, vagy a borutak és a turizmus összefüggéseivel is.

forrás: Turizmus Online

Legyél az első hozzászóló "Véget ért a Felelős turizmus – felelős turista konferencia" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*