Világbajnok vitorlázó a Ford egyik zászlóshajóján

Világbajnok vitorlázó a Ford egyik zászlóshajójánA Kékszalag tizenháromszoros győztese, Litkey Farkas és a Ford Edge

A Kékszalag tizenháromszoros győztese, a világbajnok és olimpikon vitorlázó, Litkey Farkas lett a prémium kategóriás Ford Edge új márkanagykövete – jelentette be a napokban Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója.

Litkey Farkas, a Ford Edge új márkanagykövete, olimpikon, világbajnok, a magyar vitorlázás kiemelkedő alakja, tizenháromszoros győztese Európa legrangosabb tókerülő versenyének, a balatoni Kékszalagnak. Négyszer nyerte meg a Balaton kerülő szóló versenyt, a TBS Nagydíjat. A Soling hajóosztály háromszoros világbajnoka, Európa bajnok, sokszoros magyar bajnok, 1996-ban részt vett az atlantai olimpián. 2018-ban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesítette.

A Ford új márkanagykövete, Litkey Farkas úgy fogalmazott:

„Amit a Ford Edge az autózásban képvisel, tökéletesen egybevág az általam vallott mottóval: Élmény. Teljesítmény. Siker. Az Edge lenyűgöző belső tere és komfortja nagyon jól jön a hosszú útjaim során, meggyőző teljesítménye pedig alkalmassá teszi, hogy a hajóm szállításával is megbirkózzon. Egyszerre kényelmes és rendkívül elegáns családi autó, amiből büszkén szállok ki akár az Operánál, vagy egy fontos üzleti tárgyalás előtt, és hűséges társ, munkaeszköz a dolgos hétköznapokban. Megvan benne minden élmény és teljesítmény, ami a sikerhez kell.”

Világbajnok vitorlázó a Ford egyik zászlóshajóján

Márkanagykövet a szolgálati autóban

Az Edge fejlesztése során a Ford arra törekedett, hogy minél nagyobb mértékben csökkentse a vezetőt érő stresszhatásokat, legyen szó akár városi közlekedésről, akár vidéki autózásról; erre szolgál például a Széles Látószögű Első Kamera, aminek segítségével az autós ‘be tud nézni’ az utcasarkok mögé, mérsékelve ezzel az ütközésveszélyt; vagy az alapáron kínált Intelligens Összkerékhajtás, ami optimális tapadást biztosít a csúszós utakon. Az erős és takarékos 2.0 literes, 210 lóerős dízelmotor üzemanyag-fogyasztása csupán 5,8 liter százon.

„A harmonikus, kiváló minőségű anyagoknak és az élvonalbeli formatervezésnek köszönhetően a Ford Edge utastere már az ajtó nyitásának pillanatától kezdve prémium benyomást kelt. A funkcionális elemeket – például a kilincseket, a kormánykeréken elhelyezett kezelőszerveket, a szellőzőnyílásokat és a pohártartókat – selyemfényű fémdíszítés keretezi, a középkonzolt pedig stílusos zongoralakk fényezés díszíti. Azokat a felületeket, amelyeket az utasok gyakran megérintenek, lágy tapintású anyagok borítják, a kartámaszok, a kormánykerék és a váltógomb burkolata pedig kiváló minőségű bőrből készül.” – írja közleményében a Ford.

A Litkey Farkas által használt Edge 210 lóerős motorjához hatfokozatú PowerShift automata váltó csatlakozik, aminek fokozatai a kormány mögötti váltókarokkal is kapcsolhatók és a Ford Intelligens Összkerékhajtása kapcsolódik hozzá, ami észrevétlenül kapcsol az elsőkerékhajtás és az összkerékhajtás között, automatikusan javítva az autó úttartását és tapadását a csúszós utakon. A rendszer 25 szenzora folyamatosan méri a kerekek tapadását, és 20 ezredmásodperc alatt – vagyis az emberi szempillantásnál hússzor gyorsabban – képes egészen 50/50 arányig megváltoztatni a forgatónyomaték elosztását az első és a hátsó kerekek között.

Legyél az első hozzászóló "Világbajnok vitorlázó a Ford egyik zászlóshajóján" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*