A Wizz Air is szétülteti azokat, akik nem fizetnek

Úgy tűnik, hogy a Wizz Airnek is megtetszett a Ryanair egyik legújabb szabálya, amely szerint a fapados légitársaság szétülteti azokat az utasokat, akik együtt utaznának, de nem fizetnek külön díjat.

Április végén, a fapadosinfo.blog.hu-n jelent meg a hír, hogy a Ryanairhez hasonlóan a Wizz Air is arra készül, hogy plusz pénzt fog szedni azoktól az utasaitól, akik egyszerre, azonos foglaláson vették meg a repülőjegyeiket, így egymás mellett ülve is szeretnék eltölteni a repülőutat. S mivel mindez egyedül a helyosztó algoritmus átprogramozásával jár, a magyarországi székhelyű diszkont légitársaság hamarosan életbe is lépteti a szabályozást.

A blog értesülései szerint egy átlagos járatnál 5 euró lesz a legolcsóbb megválasztható helyjegy, ablakhoz 6, a gép első részébe pedig 7. Ám a hosszabb járatokon akár 50 euróra is rúghat ez a díj, főként akkor, ha az első sorba és nagy lábtérrel szeretnénk foglalni ülést.

Ide tartozik még, hogy a 14 év alatti gyermekeket a Wizz Air nem ülteti el a szülő mellől, de a 14 év felettieket már a repülőgép bármelyik szegletébe kisorsolhatja az algoritmus, amennyiben a szülő nem fizet.

Aki pedig türelmes és nem kíván plusz díjat fizetni, várja meg a gép indulása előtti ötödik órát, mert akkor már valószínűleg egymáshoz közelebbi üléseket ad ki a rendszer.

Legyél az első hozzászóló "A Wizz Air is szétülteti azokat, akik nem fizetnek" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*