Víz alatti szálloda a Perzsa-öbölben

Ennek ellenére a Joachim Hauser német építész tervei alapján 20 méterrel a víz alatt épülő Hydropolis, tartogat meglepetéseket.

A megtisztelő első vízalatti szálloda cím nem teljesen helyénvaló, ugyanis Floridában már próbálkoztak hasonlóval. Igaz az inkább egy víz alá süllyesztett konténerre emlékeztet, benne lévő garzonokkal. A Hydropolisz teljesen új megközelítésben kezdte meg a vízi csoda építését. Az élmény az első percekben garantált, amikor a szállodához vezető alagútba vonattal száguldunk a bejárat felé. A szálloda nyitott az érdeklődők előtt is. Bizonyos időszakokban a bámészkodók is tehetnek egy utazást a víz alatti világba.

A Hydropolis luxusa mellett az építők, azt is be akarták bizonyítani, hogy az ember és a víz szoros együttélése mellett, a víz és a természet védelmét is szem előtt kell tartani. Épp ezért megtalálható itt egy tengeri kutatóközpont, több konferenciaterem, üzletek, vendéglátóhelyek, bárok és mozi is. Ez utóbbiban a tenger életét bemutató  filmeket vetítenek, majd a vetítés végén a vászon felemelkedik és mögötte láthatóvá válik a valódi tenger és élővilága. 

 

A világ első igazi víz alatti szállodájában 220 lakosztály található, benne egyetlen éjszaka 5500 dollárba kerül.

 

Legyél az első hozzászóló "Víz alatti szálloda a Perzsa-öbölben" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*