Vízsugár fogadta a Budapesten landolt Jumbo Jetet

 A hagyományoknak megfelelően tűzoltóautók vízsugárral locsolták meg az első alkalommal landoló gépet, így üdvözölve a négy hajtóműves, kétszintes, széles törzsű utasszállítót. A repülőtér betonján Ilian Mor, Izrael magyarországi nagykövete is köszöntötte a Tel-Avivból négyszáz turistával érkezett repülőt. Hangsúlyozta, hogy Budapest vonzó célpont az utazni kedvelő izraeliek számára, akik között Magyarország idegenforgalmi szempontból a tíz legnépszerűbb ország közé tartozik. Kiemelte, szeretné, ha a magyarok körében is legalább olyan népszerűvé válna országa, mint ahogy az fordítva van. Izrael nemcsak a Szentföld, hanem egy modern, virágzó ország is, melyet érdemes megismerni – hangoztatta. Kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy a két ország között kiváló a diplomáciai kapcsolat, amely azért is különleges, mert Magyarországon jelentős számban élnek zsidó származású emberek.

Váradi János, az EL AL, az izraeli nemzeti légitársaság magyarországi igazgatója az óriásgép előtt állva büszkén újságolta: a keddi járatokra már csaknem az összes helyet eladták, de néhány szerencsés még vásárolhat jegyet a Boeing 747-esre. A járatokkal döntően izraeli turistacsoportok érkeznek Budapestre és utaznak vissza, de magyar turisták és üzleti utazók is igénybe veszik az átlagon felüli utazási szolgáltatást. Jelenleg az EL AL az egyedüli utasszállító légitársaság, amely budapesti menetrendjében Jumbo Jetet üzemeltet.

A rövid ünnepséget és sajtótájékoztatót követően az izraeli nagykövet, az izraeli légitársaság magyarországi igazgatója, valamint a Jumbót Budapestre repítő kapitánya jelképesen felszelte a repülőgépet formázó tortát.

Fotó és szöveg:
Falus Tamás

Kapcsolódó cikk:

Jumbo Jettel Tel-Avivba

Legyél az első hozzászóló "Vízsugár fogadta a Budapesten landolt Jumbo Jetet" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*