Triumvirátusra készül a Royal Caribbean

 “Az Oasis of the Seas és Allure of the Seas óceánjárók radikálisan átalakították a hajózás élményét” – mondta Richard D. Fain, a Royal Caribbean Cruises Ltd. elnöke és vezérigazgatója. “Ezek a hajók rendre kimagaslóan jól teljesítenek a vendégelégedettségi felmérések alkalmával és folyamatosan remek üzleti eredményeket produkálnak. Örömünkre szolgál, hogy kedvező áron egy testvérhajóval bővíthetjük ezt a rendkívüli hajóosztályt. Az a körülmény pedig, hogy újra Franciaországban épül egy hajónk, csak tetézi örömünk.”

„Az STX France büszke arra, hogy a harmadik Oasis osztályú óceánjáró építése révén újra társul a Royal Caribbeannel, folytatva több évtizedes kapcsolatát a hajótársasággal” – nyilatkozta Laurent Castaing, az STX France vezérigazgatója. „A Royal Caribbean mindig fontos szerepet játszott hajógyárunk sikerességében, s az külön örömünkre szolgál, hogy ezt a hihetetlenül innovatív és látványos óceánjárót hozzáadhatjuk a közösen épített hajóink listájához.”

Az új hajó építésére szóló szerződésben ellentételezésként benne foglaltatik a Pullmantur Atlantic Star nevű hajójának átruházása, továbbá a szerződésnek feltétele a kikötött pénzügyi és egyéb feltételek teljesülése. Az STX France hasonló árképzés mellett egyéves opciót adott a hajótársaságnak egy negyedik Oasis osztályú óceánjáró megépítésére és 2018. évi szállítására is.


Az Oasis osztály zászlóshajója, az Oasis of the Seas

Az új szerződést és a meglévő hajórendeléseket is beleértve, a Royal Caribbean 2012-es, 2013-as, 2014-es, 2015-ös és 2016-os évi beruházásai sorban 1.3 milliárd, 700 millió, 1.2 milliárd, 1.2 milliárd, illetve 1.3 milliárd USA-dollárra rúgnak. A társaság évre leosztott kapacitásnövekedési üteme 2012 és 2016 között továbbra is a történetileg alacsonynak számító 3.5 %-on marad.

Az Oasis of the Seas és Allure of the Seas a világ legnagyobb és legforradalmibb hajói – igazi építészeti csodák 16 fedélzeti szinttel. Súlyuk 225.282 bruttó regisztertonna, kapacitásuk 5.400 vendég kétágyas elhelyezés mellett, és 2700 kabinnal rendelkeznek.

A Port Everglades-ből, Floridából induló és 7 éjszakás karibi útvonalon közlekedő hajóóriások 2009, illetve 2010 novemberében debütáltak. Fedélzetükön egy egész sor egyedi mérnöki csodával és a hajós ágazatban soha korábban nem látott újdonságokkal, köztük pl. a körzetek bevezetésével, azaz hét különböző, egymástól elváló fedélzeti negyeddel, amelyek lehetővé teszik, hogy a vendégek ott és olyan módon töltsék a szabad idejüket, ahol, és ahogyan saját stílusuk, személyes preferenciájuk vagy aktuális hangulatuk szerint számukra a legmegfelelőbb. A hét körzeten – Central Park, Boardwalk, Royal Promenade, Medence és Sport Zóna, Vitality at Sea Spa és Fitneszcentrum, Szórakoztatóközpont, Ifjúsági Zóna – belül számos különleges, rendhagyó fedélzeti elem fogadja a vendégeket, köztük pl. egy drótkötélpálya, mely egy nyitott átriumban, kilenc emelet magasságban fut átlósan. Továbbá az első, hajófedélzeten kialakított park élő növényekkel; eredeti, kézzel faragott körhinta; 28 db többszintes loftlakosztály; a nappal medenceként funkcionáló, este káprázatos vízi produkciók színhelyéül szolgáló vízi színház; valamint egy sor gasztronómiai innováció, melyek nap mint nap újfajta kulináris élményeket tartogatnak a vendégek számára.

„Mivel mi vagyunk az a hajótársaság, amelyik a FlowRider szörfszimulátorral, korcsolyapályáival, függesztett masszázsmedencéivel és mászófalaival úgyszólván forradalmasította az ágazatot, alig várjuk, hogy márkaportfóliónkhoz hozzácsatolhassuk e harmadik díjnyertes Oasis osztályú hajót, ezáltal ugyanis világszerte még több vendégnek tudnánk bemutatni képzelőerőt és innovációt képviselő örökségünket” – mondta Adam Goldstein, a Royal Caribbean International elnök-vezérigazgatója.

Oasis osztályú óceánjárói sikerén felbuzdulva, a Royal Caribbean International jelenleg egy átfogó felújítási programot vezényel, amelynek a keretében a flotta valamennyi hajóján bevezetik az Oasis és az Allure legnépszerűbb létesítményeit és szolgáltatásait.

Legyél az első hozzászóló "Triumvirátusra készül a Royal Caribbean" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*