Vízi élményerőd, vulkánnal

A Gyulai Várfürdő az egészség bástyája

Tízméteres magasságból indulunk, hogy aztán a különféle vizuális élményekre rácsodálkozva, egy vulkán belsején átszáguldva csobbanjunk a hűsítő vízbe. A Gyulai Várfürdőben ez csak egy a negyvennél is több élményelem közül, amelyek egy kellemes családi programhoz is jó alapot adnak. 

_DSC3810m

A vendégszerető város legendás ékessége az Európa egyetlen síkvidéki téglavárának számító gyulai vár, amiért már önmagában is megéri ellátogatni ide. Szomszédságában, az egykori Almássy-kastély 8,5 hektáros természetvédelmi parkjában található a Várfürdő, amely mára már legalább ennyire ismert turisztikai attrakció a nagyvilágban. Hatalmas bejáratán átlépve, a vízi élmények igazi erődítményében érezhetjük magunkat. Egy olyan helyen, ahol azért nem csak a víz az úr: a botanikai különlegességeket is felsorakoztató, csodálatos növényzettel büszkélkedő, kétszáz éves ősparkot tízezer tő virág színesíti, és csaknem százféle fa, bokor és cserje nyújt évszakról évszakra meg-megújuló, változatos képet, valamint friss, tiszta levegőt. És persze idilli környezetet a kellemes kikapcsolódáshoz.

IMG_1657

Bár a fürdőt a 2005 méter mélyről feltörő, 72 °C-os alkáli-hidrogén-karbonátos-kloridos gyógyvíz és az ehhez kapcsolódó gyógykúrák teszik Európa-hírűvé, a külső medencéknek és a családi élményeket ígérő AquaPalotának köszönhetően ma már a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja itt a számára izgalmas vízi kalandot. És persze a gyógyulás mellett az egészségmegőrzés üdítő élményét.

 

A Gyulai Várfürdő tizenöt medencéjében összesen ötezer négyzetméternyi vízfelület található, ami már önmagában a vizes élmények széles skáláját kínálja. Méghozzá jó részüket nem csak nyáron, hiszen 2013 decemberétől már négy évszakos komplexummá vált a Várfürdő, miután átadták a fedett AquaPalotát, a gyógyfürdőből, strandból, wellness- és szaunaparkból álló új élményfürdőt. A csaknem 2,4 milliárd forintos fejlesztés révén több mint hatezer négyzetméterrel bővült a fürdő területe, amelyből mintegy kilencszáz négyzetméter a vízfelület. Az öt új medencében több élményelem várja a csobbanni érkezőket. Ilyenek például az álló-, fekvő- és víz alatti masszázsok, a gejzírek és buzgárok, a nyakzuhanyok, a sodrófolyosó és pezsgőpad is.

IMG_9913

A létesítmény legszembetűnőbb eleme a két hatalmas csúszda, amely több tíz méter magasságról indul. A Fényalagút egy igazi testcsúszda, miközben a Fel(l)ejtő csúszdán a hatalmas felfújt fánkokkal lefelé száguldva lehet részünk igazi extrém élményben.

A Gyulai Várfürdő fiatal élményfürdőjében a trambulinos műugrás szerelmesei is otthonra találnak. A családoknak készült a négyszemélyes csúszda, ahol a család apraja-nagyja egyszerre indulhat a mélybe, miközben a legkisebbeknek egy lépcső nélküli, fokozatosan mélyülő medencét is kialakítottak.

IMG_1689

A két, már meglévő szabadtéri gyógymedence a részben föléjük húzott új árnyékoló előtetővel kapcsolja össze a gyógyulás színhelyét a szórakozás monumentális élményközpontjával. A Gyulai Várfürdő nemcsak egy átlagos pancsolóval ajándékozza meg a legkisebbeket, hanem egy vízbe felépített játszótérrel is. A vízi birodalomban, a felhőtlen családi szórakozást garantálva, több mint 400 négyzetméter vízfelület, tízféle játék (csúszda, lépcső, vízsugár) várja a gyermekeket.

DSCF0403

Világszínvonalú felüdülést kínál a Castello Szaunapark is: a kültéri és beltéri szaunák, a gőzkabin, a különböző szertartásos szaunafelöntések, a felfrissülést kínáló dézsafürdők mind igazi testi megújulást nyújtanak a vendégek részére – szombatonként egészen éjfélig.

A Gyulai Várfürdő egyik legnépszerűbb nyári eleme a hullámmedence. A Dél-Alföld egyedülálló hullámfürdője korszerű és családbarát kialakítása miatt is sokak kedvence. A legsekélyebb része 45 centiméter, míg a legmélyebb pontja 2,2 méter. A szórakozás igazi csúcspontját az öt-hét percig tartó, csaknem egy méter magas hullámok jelentik.

Ha pedig klasszikus sportolásra vágyunk, irány a térség egyik legújabb és legmodernebb versenyuszodájának 25 méteres fedett tanuszodája. Mellette az 50 méteres uszoda egész évben alkalmas úszóversenyek, vízilabda-mérkőzések és egyéb szórakoztató programok lebonyolítására. A mellette kialakított lelátó ráadásul nemcsak szurkolásra, hanem napozásra is kiváló lehetőséget ad.

_DSC4845_resize

Így, miközben a gyerekek az AquaPalota apró vízágyúival, és a kalózhajóba ki-be szaladgálva valódi vízi csatát vívhatnak, a felnőttek a külső és belső medencék élményvilágában törölhetik ki agyukból a mindennapi stresszt.

Legyél az első hozzászóló "Vízi élményerőd, vulkánnal" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*