Magyarország: nyári fesztiválok országa

Budapesti Nyári Fesztivál

2014. június 6–augusztus 31. Budapest, Margitsziget/Városmajor

Június közepétől újra fesztiválhangulat kerítheti hatalmába a fővárost: elkezdődnek a nyári programok Budapest több helyszínén is. Shakespeare-színdarabok, operák, színházi előadások és musicalek szabadtéren (Piszkos Fred, a kapitány, A tanítónő, A király beszéde, Hyppolyt, a lakáj…)- izgalmas kultúrprogramok várják a látogatókat híres magyar színészekkel, énekesekkel, a gyermekek számára pedig interaktív meseszínházzal, bábelőadásokkal és kézműves foglalkozásokkal.

Bővebben: http://szabadter.hu/

Szarvasi Vízi Színház

2014.június 16-augusztus 25. Szarvas

2011 óta Békés megye éke a Szarvason épített vízparti színház, várkastélyával, szabadtéri színpadával. Több mint két hónapon keresztül különböző darabok várják nézőiket esténként és délutánonként romantikus környezetben. A színjátékok mellett fiataloknak és egészen apró gyermekeknek is tartogat meglepetést a vízi színház: koncertekkel, gyerekkoncertekkel és családi napokkal.

Bővebben: http://www.viziszinhaz.hu/

Fishing on Orfű

2014.június 18-21. Orfű

Nemcsak vadregényes-hegyvidékes tájáról híres a nyugat-mecseki falu, hanem a minden évben június közepén megrendezendő zenei fesztiváljáról is, több színpadon, népszerű magyar együttesekkel. A zene mellett rengeteg más izgalmas program is várja Pécs mellé a látogatókat, pálinka-sör- borkóstolók, barlangtúrák, sportolási lehetőségek és gasztronómiai fortélyok megtanulása (kemencézés) mellett lendületes, pörgős igazi fesztiválhangulat minden korosztály számára.

Bővebben: http://fishingonorfu.hu/

Rétes- és Lakodalmas Fesztivál

2014.  június 26-27. Ábrahámhegy

Idén már ötödik alkalommal vehet részt minden gasztronómia – és rétesrajongó a Veszprém megyei Ábrahámhegy városában a rétesfesztiválon június utolsó hétvégéjén. Amellett, hogy különleges és hagyományos rétesek végeláthatatlan sora várja látogatóit- kóstolóit, a sütés iránt érdeklődő gyerekek és felnőttek ki is próbálhatják az igazi falusi házi rétes tésztájának nyújtását és részt vehetnek egy hangulatos lakodalmas menetben is. A rétesek mellett igazi tájjellegű ételek megkóstolására is ad alkalmat a fesztivál.

Bővebben: http://www.retesfesztival.hu/

Volt Fesztivál

2014. július 2-6. Sopron

Július 2-án Sopronban gyűlik össze a zenekedvelő fiatalok nagy része. Itt lép fel külföldi és hazai együttesek legjobbjai, öt teljes napon át minden korosztály kedvencei, úgy, mint Thirty Seconds To Mars, Kaukázus, Magna Cum Laude, Tankcsapda, Arctic Monkeys, Beatrice, Deák Bill Gyula… A fesztiválozók számára a programok mellett kedvezményes szállásajánlatokkal is kínál a fesztivál.

Bővebben: http://www.sziget.hu/volt/

Balaton Sound

2014. július 10-13. Zamárdi

A Sziget és a Volt fesztivál kistestvéreként vált népszerű nyári fiataloknak szóló fesztivállá a Sound Zamárdiban, a Balaton déli partján. Nem kisebb nevek fordulnak meg a sztárlistán, mint David Guetta, Armin Vaan Buuren, Sigma vagy Martin Solveig. Aki kombinált fesztiválbérletet vásárol, a Soundon kívül a soproni VOLT-ra is egész heti belépést nyer.

Bővebben: http://www.sziget.hu/balatonsound

EFOTT

2014. július 15-20. Miskolctapolca

Minden évben más helyszínen rendezik meg a nyár egyik legelismertebb fesztiválját az EFOTT-ot (azaz Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját), 1976 óta. Idén a találkozóra a Miskolci Egyetem szervezésében Miskolctapolcán, a híres fürdővárosban kerül sor. A programválaszték ebben az évben is igen sokszínű, mind zeneileg, mind pedig kulturálisan, nemcsak a fiatalok, de az idősebb korosztály is könnyen talál magának szórakoztató elfoglaltságot a forró nyári júliusi napokon…

Bővebben: http://www.efott.hu/

Fonyódi Sörfesztivál

2014. július 18-21. Fonyód

Balaton déli partján fekvő Fonyód július végén megtelik a jó zenéért, hangulatért és sörért rajongókkal, hiszen a nyár legnagyobb sörfesztiválja itt található: rengeteg sörfajta kipróbálása mellett megannyi program és koncert várja a szabadtéri színpadon az érdeklődőeket Fonyód kikötőjébe. Idén több hazai rock zenész is tiszteletét teszi a fesztiválon, többek között több generáció kedvence, Deák Bill Gyula is…

Bővebben: http://fonyodinyar.com/


Gyulai Végvári Napok

2014. július 25-27. Gyula

Gyula városának neve nemcsak a híres hazai kolbászról vagy a Százéves cukrászdáról híres, hanem hagyományőrző várjátékairól is, mely a történelmi gyulai vár hírnevét öregbíti minden nyáron. Három napon keresztül törökidőket idéző programok, csatajelenetek, játékos rabszolgavásár és zenei estek várják a történelmi csaták és várak kedvelőit július utolsó hétvégéjén.

Bővebben: http://www.visitgyula.com/

Sziget Fesztivál

2014. augusztus 11-17. Budapest, Hajógyári-sziget

A nyár legnagyobb fesztiválja kétségtelenül a Sziget, különösen a fiatalok számára, hiszen legkülönbözőbb zenei stílusban lépnek fel együttesek, énekesek minden évben, ezzel is rengeteg zenerajongót csábítva a Hajógyári-szigetre. Idén a leghíresebb fellépők között szerepel a Blink-182, Jimmy Eat World, A Day To Remember, Irie Maffia, és még sokan mások…

Bővebben: http://www.sziget.hu/

Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét

2014.augusztus 14-20. Tapolca

A Balaton-felvidéki hangulatos kisvárosban sosem áll meg az élet, különösen nyáron, amikor jobbnál jobb programok árasztják el Balaton nyugati partjára érkező utazókat. Augusztus közepén az egy héten át tartó fesztiválon gyermek és felnőtt programok, izgalmas gasztronómiai és borutazások, játékparkok, főzőversenyek, kézműves vásárok és különféle zenei fellépők szórakoztatják majd a vendégeket, akár családdal, akár egyedül érkeznek a városba.

Bővebben: www.tapolca.hu

Szegedi Ifjúsági Napok

2014. augusztus 27-30. Szeged

Nyárvégi, szinte kötelező programként tartja minden fiatal, hogy ellátogasson a minden évben megrendezésre kerülő szegedi zenei fesztiválra, ahol híres magyar zenészek és dj-k lépnek fel augusztus utolsó napjaiban. A hűs Tisza partján nem csak a jó hangulat és a hűsítő italok garantáltak, de egy közös zenei élmény alkalmával kovácsolódnak a legjobb barátságok is.

Bővebben: http://www.szin.org/

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál

2014. augusztus 29-31. Szentendre

Egy hétvégére szórakoztató-fesztivál hangulatba öltözik a Dunakanyar gyönyörű városa, Szentendre, így búcsúzik a nyártól augusztus végén. Idén már nyolcadik alkalommal élvezhetik az utazók az egész nap elérhető kulturális és művészeti kiállításokat, gasztronómiai kínálatokat, könnyed zenei hangulatot, melyek mediterrán életérzést keltenek a látogatók számára Magyarország szívében: nappal lendületes, fiatalos, éjjel romantikus stílusban.

Bővebben: www.szentendreprogram.hu

Legyél az első hozzászóló "Magyarország: nyári fesztiválok országa" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*