2016 top úti céljai

10. Fidzsi

Az utóbbi időben fennálló krízisből lassan kilábalva a Fidzsi-szigetek igazán paradicsomi helyszínként delegálta magát a 2016-os év top úti céljainak listájára. A gyönyörű szigetvilágban luxushotelek sora, extrémsportok, búvárkodás, vitorlázás, horgászás várja a turistákat

9. Grönland

Aki a csípős időjárással megáldott országot választja úti céljául, biztos, hogy nem fog csalódni. A festői gleccserek látványa, a hatalmas bálnák közötti vitorlázás, a mesés tundra világa és nem utolsó sorban az északi fény csak néhány az itt rejtőző varázslatok közül. Mindennek a tetejében Grönland rendezi meg márciusban a Sarkvidéki Téli Játékokat, így még inkább megéri fontolóra venni egy, a szigeten eltöltött vakációt.

8. Uruguay

Az Amerika Svájcának is mondott országba több, mint 3 millió turistát várnak 2016-ban. Ez nem is csoda, hiszen a Brazília és Argentína között elhelyezkedő állam igen nagymértékű fejlődést mutat az utóbbi időben. Fővárosa, Montevideo, a papák, és a meseszép tengerpart egyre több utazó számára csábító.


7. Lengyelország

A recesszióval dacolva Lengyelország a környező államokkal ellentétben sorra dönti meg a látogatószámra vonatkozó rekordokat. 2016-ban pedig még inkább így lest, ugyanis Varsó viseli az Európa Kulturális Fővárosa címet. Krakkó szintén sok vendéget vár az Ifjúsági Világnap alkalmából, akkor ugyanis a pápa is tiszteletét teszi a településen.

6. Ausztrália

A mesés kontinens az ausztrál dollár gyengülésével és az üzemanyag árának csökkenésével még csábítóbb desztinációvá vált. A Nagy–korallzátony, Tasmania lenyűgöző természeti szépségei kétségtelenül nem csak a természetimádókat vonzza a kenguruk és koalák földéjre.

5. Lettország

Immár 25 éve, hogy az ország letépte kommunista béklyóit, ma pedig már teljes pompájában ragyog. Az állam újjáélesztett néhány régi hagyományt, felújította várait, műemlékeit és fellendítette, szélesebb körben is ismerté tette konyhaművészetét. Fővárosa, Riga fejlett infrastruktúrájával és igen sok látnivalójával csalogatja a vendégeket.

4. Palau

Kétség kívül az egyik legvarázslatosabb búvárparadicsomról van szó, és a bíztató jelek szerint sokáig még az is marad. A tengerek Serengetijének is nevezett terület rendkívül gazdag állat-és növényvilággal kápráztatja el azt, aki itt bukik a víz alá. Garantáltan megéri.

3. USA

A National Park Service nevű szervezet, mely az államok összes nemzeti parkja felett felügyel, 2016-ban ünnepli 100. szülinapját. A vérbeli természetjárók várhatóan egyik legkedveltebb úti célja lesz az Amerikai Egyesült Államok, hogy feltérképezzék a mintegy 340.000 km2-nyi természeti tájegységek egy részét. Hosszú kanyonok, aligátorok lakta mocsaras vadonok és gejzírek uralta vidékek váltják egymást. Egy percre sem unalmas.

2. Japán

A valami mást, valami szokatlant kereső turisták egyik kedvenc célpontja mindig is Japán volt. A modern és az ősi idők találkozása a világon sehol máshol nem harmonizál annyira, mint a felkelő Nap országában. Tokió népszerűségét a 2020-as Nyári Olimpia rendezési jogának elnyerése csak még jobban növeli, a fejlődés még inkább látható lesz. A vidék ellenben továbbra is megőrzi báját.

1. Botswana

Fejlődő, felvilágosult, de mindenek előtt pezsdítően vad. Afrika egyik legstabilabb, folyamatosan gyarapodó, virágzó és inspiráló állama 2016-ban ünnepli függetlensége fennállásának 50. évfordulóját. A gazdasági növekedés mellett a természetvédelemre is igen nagy figyelmet fordítanak, hogy a jövő generációi még hosszú ideig élvezhessék az itteni kincseket.

 

Legyél az első hozzászóló "2016 top úti céljai" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*