2017 volt a repülés legbiztonságosabb éve

2017 volt a repülés legbiztonságosabb éve

A kereskedelmi repülés legbiztonságosabb éve volt 2017 a holland Repülésbiztonsági Hálózat, az Aviation Safety Network (ASN) szerint.

A szervezet jelentése szerint ugyanis egyetlen olyan kereskedelmi, személyszállító jet-et érintő baleset sem történt, amelyben meghalt volna bárki is.

A statisztika megnyugtató, ám tudni kell, hogy az összesítésben nem szerepelnek a légcsavaros és a teherszállító, továbbá a katonai gépek – ilyen repülőket pedig ért tragikus baleset. Tavaly a két cég összesítése szerint tíz halálos kimenetelű légibalesetben 44 utas halt meg, 35-en pedig a földön vesztették életüket. A legutolsó 2017-es baleset alighanem az volt: szilveszterkor 12-en vesztek oda, amikor a felszállás után lezuhant egy Cessna Caravan Costa Ricán.

Javuló statisztika

Az ASN emlékeztetett, hogy 2016-ban 16 légi balesetben 303-an haltak meg. Az utolsó nagy utasszállító repülőgépet ért tragikus baleset 2016. novemberében történt: egy brazil futballcsapatot szállító repülőgép zuhant le Kolumbiában és a 77 utas közül csak hat élte túl a becsapódást.

Legyél az első hozzászóló "2017 volt a repülés legbiztonságosabb éve" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*