4 személyre
Gáz: direkt/közepes hőfok
Faszén: direkt
Előkészítési idő: 40 perc
Grillezési idő: 8 perc
25 g friss bazsalikomlevél
25 g friss mentalevél
2 dl olívaolaj
1 tojássárgája
1 kk. dijoni mustár
só, frissen őrölt fekete bors
1 tartósítószer-mentes citrom reszelt héja és leve
2 ek. zsíros tejföl
4 szelet bőrös lazacfilé
olaj a hal meglocsolásához
1. Kisebb lábasban vizet forralunk, a bazsalikomot és a mentát 10 másodpercig blansírozzuk, kivesszük, törlőpapíron leitatjuk. A leveleket letépkedjük a szárról és turmixgépben az olívaolajjal pépesítjük. 15 percre félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
2. A tojássárgáját keverőtálban alaposan elkeverjük a mustárral, bőségesen sózzuk, borsozzuk, krémesre keverjük. Vékony sugárban apránként hozzáadjuk a bazsalikomos-mentás olívaolajat, amíg sűrű, sima elegyet nem kapunk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citromlevelet, majd a tejfölt. Hűvös helyre tesszük.
3. A lazacfiléket hideg víz alatt leöblítjük, törlőpapíron megszárítjuk, olajjal meglocsoljuk és bőrös felükkel lefelé közepes hőfokon 4 percig grillezzük. Még egyszer meglocsoljuk az olajjal, megfordítjuk és további 4 percig sütjük.
A bazsalikomos-mentás krémmel leöntve forrón tálaljuk.
Az elkészítés Weber grillel ajánlott.
Legyél az első hozzászóló "Lazac bazsalikomos-mentás krémmel" című cikkhez