A legszebb karácsonyi vásárok Európában II.

Drezda

A német városban tizenegy adventi színtér elevenedik meg előttünk, csak győzzünk válogatni! A hagyományos, egészen a középkori hangulatot idézők mellett felsorakoztak az új irányvonalat képviselő piacok is, így valóságos időutazásnak is betudható a környék bebarangolása. A mennyei forralt bor, sült gesztenye, kolbász és mézeskalács illata pedig messziről jelzi az irányt.

Brüsszel

A belga főváros egyre híresebb mesésen fergeteges karácsonyi forgatagáról. Az isteni falatok, gyönyörű fények és fülbemászó dallamok, fantasztikus ajándékötletek hosszú órákra maradásra bírják az embert. A korcsolyapálya, a gigantikus karácsonyfa, az ünnepi pompa, az óriáskerék csodavilága valószínűleg eléri, hogy következő évben is leküzdhetetlen vágyat érezzünk a visszatérésre.

Köln

Köln belvárosát az év ünnepi időszakában ellepik a tündéri kis fakunyhók. Az adventi időszak előtti hétfőn nyitja meg kapuit az adventi vásár, mely turisták tömegeit vonzza ide minden esztendőben. Az biztos, hogy ezért a hangulatért megéri rászánni magunkat a hosszabb útra is.

Manchester

A brit várost Anglia karácsonyi fővárosának is tartják, hiszen vásárának híre messze földre elszállt. Országszerte valóban ez a legtradicionálisabb, legnagyobb és legszebbnek tartott ilyen „fesztivál”, ami természetesen nem csak a külföldiek, de a helyiek körében is igen népszerű.

Prága

A cseh fővárosra elsősorban gyönyörű hídja, vára és természetesen kiváló sörei kapcsán gondolunk, ám nem árt tudni, hogy decemberben igen megkapó karácsonyi hangulat fogad itt bennünket. A belváros gyönyörű dekorációja alatt megszólaló karácsonyi kórusok különösen romantikus hangulatot kölcsönöznek Prágának.
 

Legyél az első hozzászóló "A legszebb karácsonyi vásárok Európában II." című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*