Nőtt a prágai repülőtér forgalma 2013-ban

Mindez a repülőtér 2014. január 27-i közleményében olvasható, írja az MTI. „Kedvező hatással volt az európai légi forgalom megélénkülése. Ugyanakkor aktív kereskedelmi politikánkkal új légitársaságokat és új úti célokat szereztünk” – jelentette ki Jirí Pos, a repülőtér igazgatója. A tavalyi eredmény azonban így is gyengébb, mint a 2008-as rekordévé, amikor a repülőtér 12,63 millió utast kezelt. Az utasok számának csökkenése a következő években alapvetően a nemzetközi gazdasági válság következménye – állítják piaci szakértők. Újabb válságtól a repülőtér nem fél.

„Meggyőződésünk, hogy a helyzet nem fog megismétlődni. Számításaink szerint az idén egy-két százalékkal tovább emelkedik az utasok száma” – véli Eva Krejcí, a repülőtér szóvivője.

A prágai repülőteret tavaly 52 légitársaság használta, és a cseh főváros a világ 118 városával volt közvetlen légi összeköttetésben. A legtöbb utas Prágából Nagy-Britanniába, Oroszországba, Németországba, Franciaországba és Olaszországba utazott. A Václav Havel repülőtéren napi átlagban 352 gép szállt le, illetve indult el.

Legyél az első hozzászóló "Nőtt a prágai repülőtér forgalma 2013-ban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*