Az Alacsony-Tátra szépségei

A Jasná síarénában összesen 49 kilométernyi, különböző nehézségi fokozatú sípályával várják a sportolni vágyókat; Fotók: Marek HajkovskyA Jasná síarénában összesen 49 kilométernyi, különböző nehézségi fokozatú sípályával várják a sportolni vágyókat; Fotó: Marek Hajkovsky

 Legyen szó baráti kirándulásról, családi utazásról vagy az ideális terepet kereső, szenvedélyes sízők túrájáról, a térség minden igényt kielégít.

Jasná 32 év után került fel újra a sí világtérképére, amikor 2016 márciusában Női Világkupa-futamot rendeztek itt: a női síelés ászait csábították a Chopokra, és elképesztő atmoszférájú versenyt tartottak. A Jasnán rendezett világkupának az volt a hivatalos szlogenje, hogy Ski the future, a térség pedig igyekszik is megfelelni annak, hogy jövőbe mutató fejlesztések valósuljanak meg itt: a síaréna például jelentős felújításon esett át, korszerű kabinos felvonókat építettek, kiszélesítették a lesiklópályákat, rendkívül korszerű, mesterséges havat előállító rendszert helyeztek üzembe, síiskolákat és trendi sportboltokat nyitottak. Mindezek nyomán Szlovákia legjobb és legnagyobb síarénája várja itt a vendégeket. Ráadásul ez még nem is minden, hiszen a világkupa hatalmas sikere után sem fejeződtek be a fejlesztések, az elmúlt szezonban is több jelentős újdonsággal bővült a kínálat. A síelők kedvenc szlovák hegyét, a Chopokot és annak felvonórendszerét új 15 személyes kabinos felvonóval bővítették a déli oldalon. Fontos tudni, hogy Chopok déli és északi oldala néhány éve felvonórendszerrel van összekötve.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mindez ráadásul nincs is messze! A Jasná (Nízke Tatry) központ a magyar határtól mindössze kétórás autóútra található.

A Jasná síarénában összesen 49 kilométernyi, különböző nehézségi fokozatú sípályával várják a sportolni vágyókat. Az élményről és a vendégek kiszolgálásáról sokat elárul, hogy a Jasná központ lesiklópályáinak és szolgáltatásainak a minőségét a legmagasabb nemzetközi díjakkal ismerték el. Ideális választás az egyéni síelőknek, a freeridereknek és a gyermekes családoknak is.

c Marek Hajkovsky foto-JASNA 2017_18

Ahogy a pályák, úgy a környék szálláshelyei is minden igényt kielégítőek. Remek választás a „Ski in ski out”, vagyis a közvetlen pályaszállás kedvelőinek a 2004 méter magasan fekvő Hotel Rotunda, amelyben alacsonyabb és magasabb kategóriájú szobákat is kínálnak – bőséges reggelivel, kilátással a hófödte völgyekre, a fenséges Magas-Tátrára, a festői Felső-Garam vidékére. Este, a kiadós sízés után is jócskán akad programlehetőség: a méltán híres zenei klub, a Happy End legjobb lemezlovasai például a tánc forgatagába ragadják a szórakozás szerelmeseit.

További információk találhatók a www.jasna.sk és a www.slovakia.travel oldalakon.

Jasna_fotobanka1_set1_top100_fullres_006

Számok és tények az alacsony-tátrai Jasná központról (Nízke Tatry)

– 5 nemzetközi minőségdíjjal elismert top központ

– 49 kilométernyi lesiklópálya

– 28 sílift és felvonó (a legmodernebbek: Funitel és Twinliner 15 személyes kabinnal)

– 100 kilométernyi sífutópálya

– 14 gasztróegység, többek között aprés-ski és remek vendéglők

– 11 sportbolt

– 12 síkölcsönző szervizzel és professzionális gondoskodással

– 5 hónapos hógarancia a műhó-előállítás fejlesztésének köszönhetően

– GOPASS e-shop

– éjszakai síelés, szánkózás és snowtubing lehetősége

– síbusz és akvabusz – regionális közlekedés

– üdülési sícsomagok kedvezményes síjegyekkel

– többnapos síjegyek esetében a fel nem használt napok beválthatók a termálvizes akvaparkokban fürdőzésre

Hol találunk szállást az Alacsony-Tátrában?

Rögtön a lesiklópálya alján található a különleges fekvésű Hotel Grand Jasná**** (www.grandjasna.sk) és az új Hotel Pošta**** (www.hotelposta.sk). Egyedülálló atmoszférát kínál a Hotel Tri Studničky**** (www.tristudnicky.sk) a Deményvölgyben. A luxust kedvelőknek ajánljuk Jasnán a Chalets de Luxe-ot (www.chaletsjasna.sk). A vendégek hagyományos szállást találnak a Holiday Village Tatralandia (www.tatralandiavillage.sk) apartmanjaiban és bungalóiban vagy a Hotel Srdiečkóban (www.hotelsrdiecko.sk).

Hol ehetünk finomakat?

Egészen különleges élményt teremt az Alacsony-Tátrában a Rotunda Restaurant, amely a legmagasabban fekvő Rumbárral, a Chopok csúcsa alatt lepi meg a vendégeket a nem hagyományosan szervírozott specialitásaival. Kulináris élményeket ígér az 1670 méter magasan fekvő Von Roll vendéglő is, ahová már feljutni sem hétköznapi: ratrakon utazhatnak a vendégek.

Aquapark Tatralandia

Aquapark Tatralandia

Csobbanj és síelj!

A sízés, a hó és a hideg után igazán jólesik a wellness. Pláne akkor, ha erre a környék legnagyobb vízi világában van lehetőség: Liptószentmiklóson (Liptovský Mikuláš) az Aquapark Tatralandia elragadja a vendégeket: a klíma és a tengervíz trópusi élményt kínál. Aki inkább a mesterséges hullámverésre és különleges spaélményekre vágyik, annak tökéletes a szomszédos besenyőfalvi (Bešeňová) vízipark.

 

Legyél az első hozzászóló "Az Alacsony-Tátra szépségei" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*