Az élmények vízi birodalma

A legnagyobb a régióban: Aquaworld Resort Budapest

Ahol a gyermeknek jó, ott a szülő is jól érzi magát, tartják az Aquaworldben, a Közép-Európa régió legnagyobb fedett vízi birodalmában, ahol a trópusi felfedezők világát idéző hangulatban indulhatunk a vízi kalandozásra.

Aquaworld26

Akár egy tengerparti, mégis nagyvárosi szállodakomplexum. Budapesten egy helyen találjuk meg a kényelmes, négycsillagos szállást, a kiváló konferencia- és rendezvényhelyszínt, a spa frissítő kényeztetését, valamint a vízi birodalom számtalan élményelemét. Ezt nyújtja a négycsillagos Aquaworld Resort Budapest Szálloda, valamint az Aquaworld Élményfürdő, illetve az Oriental Spa Wellness- és Fitneszközpont.

Budapest északi részén, az M0-s Megyeri híd pesti hídfője mellett, zöld környezetben, de mégis közel a város központjához, 86 ezer négyzetméternyi zöldterületen található a 2008-ban átadott Aquaworld Resort Budapest szállodakomplexum. Innen közvetlen átjárás nyílik Közép-Európa legnagyobb fedett élményfürdőjébe, a télen-nyáron 3200 négyzetméteres vízfelületet kínáló Aquaworld vízi birodalomba, ahová a Hősök teréről, a szálloda saját, ingyenes buszjáratával is eljuthatnak a vendégek.

Aquaworld36

Az Aquaworld vízellátását a 35 °C-os talphőmérsékletű, napi 420 köbméter vízhozamú karsztkút biztosítja. A keletkező szennyvizeket pedig házi tisztítóberendezés teszi ismét környezetbaráttá. Az élményfürdőt 72 méter átmérőjű, 5 emelet magasságú óriási kupola fedi, az alatta lévő – alátámasztás nélküli – 4200 négyzetméternyi fedett terület mind a vízi élményvilágé. A gömbszelet formájú kupola különleges építészeti technológiával készült, amelyet az űrkutatás során fejlesztettek ki. Teljesen átlátszó, többrétegű fóliarendszer védi, és ragasztott fatartókon nyugszik. Két cellában meleg levegő áramlik benne, miközben védelmet nyújt a káros UV-sugárzás ellen. Változó belső nyomással működik, amelyet szenzorok vezérelnek, az időjárási viszonyoknak megfelelően.

20111015-140150_-2_-3_retus

Aki az Aquaworldbe látogat, felfedező kalandorrá változva úgy érezheti, mintha egy ismeretlen világba csöppent volna: trópusi hangulatú Angkor-romtemplom, függőhidak, pálmafák, hullámmedence, hegyi patak, 17 bel- és kültéri gyermek- és élménymedence várja a betérőket. A kalandot és az adrenalinszintet magasan tartó élményeket a 11 különleges csúszda – köztük az UFO és a Hegyi patak – mellett a szörfmedence, a vízen járó labda, a röplabdapálya és kalandpark garantálja. A hullámmedence óránként induló hullámai a homokos tengerpart élményét idézik a fürdőzőknek. A pihenni és relaxálni vágyó vendégeknek pedig két jakuzzi és egy különálló, 11 egységgel rendelkező szaunavilág teszi teljessé a kikapcsolódást.

20111015-103903

A kisebbeket a játszótér, a gyermekmedencék, a gyermekjátszósarok és a Bongo Kids Club várja. A játszóbirodalomban csúszda, mászófal, labdamedence, miniházikó, akadálypálya, valamint szakképzett gyermekfelügyelet garantálja a játékos élményeket.

20111015-104604-2_retus

A gyermekrész a fürdő legmelegebb pontja, ahol 28 °C-os levegő és 30 °C-os meleg vizű babamedence biztosítja az apróságok felhőtlen jókedvét, a nyugágyak pedig a kicsik és a szülők pihenését. Ha a csöppségek szeretnének jobban megbarátkozni a vízzel, a délelőtti órákban a hét minden napján szakképzett oktatók tartanak babaúszásórákat.

Aquaworld23

Az úszásoktatás a nagyobbak számára is garantált: a népszerű olimpiai bajnokunk, Kovács Ági módszerével fémjelzett Aquaworld Úszóakadémia szakképzett, tapasztalt oktatói a felnőtteknek is szívvel-lélekkel adják át a tudásukat. Emellett a szinkronúszás és a búvároktatás, valamint a szörfoktatás is a játszva tanulás lehetőségeit gazdagítja a vízi birodalomban.

20111015-121004_kicsi

De az Aquaworldben még az sem csalódik, aki este sem akar hazamenni: a vízi élménybirodalomban a tematikus családi hétvégék mellett rendszeresek az éjszakai fürdőzések is.

Akik az Aquaworld pezsgése helyett nyugodtabb vízi élményekre vágynak, ugyanabban az épületkomplexumban ezt is megtalálják. Az Aquaworld Resort Budapest keleties hangulatú, háromszintes wellness- és fitneszközpontja, az Oriental Spa az aktív kikapcsolódást kedvelőknek, valamint a wellness szerelmeseinek nyújt nyugodt pihenést és teljes körű kikapcsolódást, illetve szépségápoló szolgáltatásokat.

 

Legyél az első hozzászóló "Az élmények vízi birodalma" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*