A felrobbant Emirates gép utasai megmenekültek, egy tűzoltó azonban életét vesztette

Csodával határos módon mind a 282 utas és a kiszolgáló személyzet 18 tagja épségben elhagyta a füstölő Boeing 777-300-as gépet, mielőtt felrobbant volna a Dubai Nemzetközi Repülőtéren, azonban a mentésben egy tűzoltó az életét vesztette.

Tegnap helyi idő szerinte háromnegyed 12-kor kényszerleszállást hajtott végre az Emirates gépe. A landolást követően az utasokat a vészkijárat felé terelték. Ők viszont igyekeztek csomagjaikkal együtt elhagyni a gépet. A rémültségen túl az sem segített, hogy az utastérbe gomolygó füst miatt, oxigén maszkok lógtak a mennyezetről.

Az, hogy minden utas megmenekült a katasztrófától a személyzet gyors reakciójának is köszönhető. Az utasok közül, csak 10 embert szállítottak közepesen súlyos sérülésekkel a kórházba. Sajnos egy tűzoltó, Jasim Issa Mohammed Hassan viszont életét vesztette, miközben felrobbant a repülőgép. A problémát a meghibásodott futómű okozhatta.

Ezt követően minden járatot átirányítottak, amíg a mentőcsapatok a helyszínen dolgoztak, a fel- és leszállásokat, pedig felfüggesztették itthoni idő szerint fél 5-ig.

Az interneten számos videó és kép található az ijedt, menekülő utasokról, és a robbanás pillanatáról.

Legyél az első hozzászóló "A felrobbant Emirates gép utasai megmenekültek, egy tűzoltó azonban életét vesztette" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*