Békéscsaba: megújul a belváros

A projekt a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program keretéből 740 millió forint EU-támogatást nyert – újságolta örömmel 2014. szeptember 16-i sajtótájékoztatón a város alpolgármestere, Hanó Miklós. Az alpolgármester kiemelte: az önkormányzat a belvárosi felújítás második ütemét szintén vállalkozói tőke bevonásával valósítja meg. A projekthez három békéscsabai vállalkozás csatlakozott, akik 84,9 millió forint önerő mellett 159 millió forintért arculatformáló fejlesztést valósítanak meg. Az önkormányzati beruházás összege 665 millió forint, amelyet teljes egészben uniós támogatásból finanszíroznak. Az építkezési munkálatok 2015. június 15-én fejeződnek be.

Az MTI tudósítása szerint mindehhez hozzátette: a városfejlesztési beruházások egymásra épülnek. A turizmust is erősíti a felújított Szent István tér, a Csaba Gyöngye Kulturális Központ és a napokban átadásra kerülő gasztronómiai rendezvényközpont, a CsabaPark. A projekt menedzsment feladatokat az önkormányzat Békéscsabai Városfejlesztési társasága látja el.

Tóthné Svecz Valéria projektvezető kifejtette: a beruházás keretében befejezik a sétáló utca kialakítását az Andrássy úton, tízezer négyzetméteren. Megújul a Korzó tér, új burkolattal látják el, és felújítják az ott működő régi szökőkutat. A projekthez csatlakozó vállalkozások beruházásainak köszönhetően a Korzó téren kibővítik a kávézót. Új étterem lesz a sétáló utcában, a Csaba Centernél befejezik az új üzleti és szolgáltató ház homlokzatának kialakítását. Szilárd burkolatú utat építenek a Knézics utcában és felújítják a Nagy Imre teret. Utak és parkolók épülnek az önkormányzat belvárosi ügyfélszolgálati irodájánál. A Csaba utcán új kerékpárút épül. A felújított városrészt térfigyelő kamerákkal szerelik fel. Az érintett területen a közműveket is felújítják.

Legyél az első hozzászóló "Békéscsaba: megújul a belváros" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*