Újragondolt formában ismét megrendezik a Csabai Lecsófesztivált

Kifejtette: a hungarikummá minősített csabai kolbász és a legutóbb 2012-ben megrendezett lecsófesztivál tradícióit szeretnék egyesíteni, továbbá ezzel is színesítik a nemrég uniós forrásokból felépített CsabaPark programkínálatát.

Opauszki Zoltán kifejtette: Békéscsabának mint elsősorban mezőgazdasági, élelmiszeripari jellegű térségnek a legfontosabb feladata az itt készített élelmiszerek bemutatása, megismertetése, a termékek piacra jutásának elősegítése.

Frankó Attila, a lecsófesztivál ötletgazdája elmondta: újdonság lesz, hogy augusztus 21-én sportos lecsófőző versenyt rendeznek, a nevezőknek tornagyakorlatokat kell bemutatniuk lecsófőzés közben.

A hagyományos lecsófőzést szombaton rendezik meg, a korábbi évektől eltérően követelmény a nevezőktől, hogy a csabai kolbászt valamilyen módon szerepeltessék a menüben.

Frankó Attila elmondta: a sportos lecsófőző versenyre súlyemelő, úszó és atléta csapatok is beneveztek már, a hagyományos főzőversenyen pedig több mint kéttucat csapat mérkőzik majd meg egymással.
A programokról szólva közölte: lesz lecsókóstoltatás, Nyári János világbajnok mesterszakács bemutató főzést tart, esténként pedig koncertekkel szórakoztatják az ingyenes rendezvényre kilátogatókat.

forrás: MTI 

Legyél az első hozzászóló "Újragondolt formában ismét megrendezik a Csabai Lecsófesztivált" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*