Csődközelben a Thomas Cook

Összeomlott a Thomas Cook Group árfolyama a múlt héten a londoni tőzsdén, minekután öt hét alatt másodszort fordult hitelezőihez pénzért, hogy elkerülje a csődöt.

Először úgy tűnt, hogy megmenekülnek, mivel a bankok előállították számukra a kért 100 millió fontos összeget, de nem sokkal később újabb problémával kellett szembenézniük. Ugyanis az utasok elkezdtek elfordulni a megbízhatóságáról ismert irodától, miután a brit sajtó hetek óta a cég pénzügyi nehézségeiről ad híreket. A Thomas Cook vezérigazgatója elmondta a BBC-nek, hogy szerinte nem kiábrándító teljesen a helyzet, mivel csak 30%-ot estek erre a hétre a foglalások, ami elmondása szerint a bizalmat jelenti az utasok részéről, hisz sokkal nagyobbat is eshettek volna.

A Thomas Cook árbevétel alapján Európában a második a TUI csoport mögött. A nagy versenytárs meg is látta az alkalmat, hogy végleg a bajba jutott konkurense fölé kerekedjen: a TUI a héten a következő szöveggel tett közzé hirdetéseket a brit lapokban: “egy újabb utaztató került bajba, de mi nagyon jó formában vagyunk.”

A világ legrégebbi utazási irodája 1840-es évektől kezdett jutalékért utakat szervezni előszőr csak a vasúttársaságoknak majd az elsők között alapította meg utazási irodáját is.

forrás: Ecoline

Legyél az első hozzászóló "Csődközelben a Thomas Cook" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*