Eltéríthették a maláj repülőgépet

A kormányfő, Najib Razak magyar idő szerint 2014. március 15-én reggel tartott sajtótájékoztatót, melynek során megerősítette, hogy a repülőgép mozgása – amit katonai radarok és műholdas kommunikáció alapján tudnak többé-kevésbé rekonstruálni – „a fedélzeten lévő valamely személy szándékos magatartásából következik”. A miniszterelnök szerint ugyanakkor a gépeltérítésről szóló információk ellenére a hatóságok az összes lehetséges forgatókönyvet vizsgálják. Az új információk alapján a maláj hatóságok átnézik a repülő személyzete és az utasok múltját, hogy kiderítsék a potenciális gépeltérítő személyét. Ugyanakkor Malajzia befejezi a gép keresését a Dél-Kínai tengeren és átcsoportosítja az erőforrásait.

A gép a felszállás után még hét órával is adott jeleket, tehát még akkor is úton volt – írja az MTI. A repülő két órával a felszállása után tűnt el, ez azt jelenti, hogy a repülő öt órán át repült titokban, ami hihetetlen mértékben tágítja az eltűnés lehetséges helyét. Egy névtelen malajziai kormányzati forrás szerint eltéríthették az eltűnt maláj gépet, az egyik pilóta, vagy egy repülési tapasztalattal bíró másik személy szándékosan változtatta meg a gép repülési irányát. A névtelen forrás szerint szándékosan kapcsolták ki a repülő kommunikációs eszközeit és szándékosan úgy repültek vele, hogy a radarok minél kevésbé vegyék észre.

A gép az eredeti északnyugati repülési irányától elkanyarodott és dél felé, az Indiai-óceán felett folytatta útját egészen addig, amíg ki nem fogyott az üzemanyaga és a tengerbe nem csapódott – szól egy szakértő feltételezése.

(Fotó: www.ibtimes.com)

Legyél az első hozzászóló "Eltéríthették a maláj repülőgépet" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*