Világsztárok Magyarországon – ez lesz a koncertturizmus éve?

Világsztárok sokasága is segíti az idén a magyar idegenforgalmat. 2017-ben egymást érik majd az olyan koncertek, amelyek a környező országokból is ezreket csábíthatnak.

Robbie Williams, Hans Zimmer, Anthrax, Green Day, Marilyn Manson – csak néhány együttes és előadóművész azok közül, akik 2017-ben fellépnek Magyarországon. Az illusztris lista azt is jelenti: újra erős lehet a koncertturizmus az idén, hiszen majd minden hónapban lesz olyan előadás, show, amelyre várhatóan nem csak magyarok váltanak majd jegyet, hanem a szomszédos országokból is sokan érkeznek.

A távirati iroda által összeállított idei koncertlista szerint rögtön az év elején akad különlegesség: a Müpában a világhírű amerikai dzsesszzongorista, az amerikai Brad Mehldau lép fel január 13-án. Február 18-án a Budapest Kongresszusi Központban zenél Ian Anderson és a Jethro Tull, márciusban jön az amerikai thrash metál Anthrax és a francia sanzonénekesnő, Mireille Mathieum, a hónap végén pedig a The Dire Straits Experience lesz az Arénában.

Áprilisban Chris Norman ad szimfonikus koncertet a Tüskecsarnokban, májusban lesz a Depeche Mode-koncert az Arénában, és még ebben a hónapban lép fel Scooter és Bruno Mars is. A nyár Hans Zimmer világhírű filmzeneszerző szimfonikus koncertjével indul, majd érkezik a Green Day és a Marilyn Manson, augusztusban pedig jön Robbie Williams.

A koncertturizmust tovább erősítheti a fesztiválszezon is, hiszen a már most ismert fellépő-lista is impozáns. Az alsóörsi Open Road Fest-en fellép például a Ten Years After, a soproni VOLT Fesztiválon a Linkin Park, a székesfehérvári FEZEN pedig mások mellett Alice Coopert hallgathatja a közönség.

ba

Legyél az első hozzászóló "Világsztárok Magyarországon – ez lesz a koncertturizmus éve?" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*