Gyorsabban halad az „új Germanwings”

 Az „új Germanwings” járatain három economy tarifa közül választhatnak az utasok, amelyek 33 eurótól („Basic”), 53 eurótól („Smart”), illetve 199 eurótól („Best”) kezdődnek.

A „Best” tarifa tartalmazza többek között a lounge használatát. A Miles & More státuszú ügyfelek ezen kívül további előnyökre tehetnek szert: a törzsutasok így nemcsak a „Best”, hanem a „Smart” tarifa választása esetén is használhatják a Lufthansa és a LH-partnerek lounge termeit szerte Európában. Ez megfelel a Lufthansa economy osztályra érvényes korábbi szabályozásnak. A Senator és Hon Circle tagok ráadásul a választott tarifától függetlenül („Best”, „Smart” vagy „Basic”) használhatják a lounge termeket.

A flotta átalakítását illetően a Lufthansa leányvállalata eddig határidő előtt teljesített: a Germanwings flottájának már 21 repülőgépét festették át az új dizájn szerint. A modern márkamegjelenés az újonnan kialakított utasfülkére is vonatkozik, amely az első ülés sorokban 81,3 cm-es (32 inch) ülőhely-távolságával nemcsak a diszkont légitársaságok között állít mértéket. Az „új Germanwings” július 1-jei indulásáig a jelenlegi flotta valamennyi, 36 repülőgépét kívülről-belülről felújítják.

Annak érdekében, hogy az utasok időben, biztonságosan meg tudják tervezni utazásukat, már most véglegesítették a Germanwings-nél a Lufthansa útvonalak átvételének időpontját. Ezáltal az eredetileg tervezetthez képest hamarabb tudják kidolgozni az „új Germanwings” menetrendjét. Miután a Germanwings már tavaly átvette a Lufthansa Stuttgartból induló útvonalait, március végéig a Hamburgból és az oda induló járatokra került sor. A hanza városból azóta a Germanwings szolgálja ki a korábbi Lufthansa-célállomásokat: Bécset, Palma de Mallorca-t, Stuttgartot és Nürnberget. 2013. június 29-én következik a kölni összeköttetés, 2014. január végéig pedig a Lufthansa két csomópontja, Frankfurt és München kivételével a Lufthansa valamennyi járatát átveszi az „új Germanwings”.

2013. október 27-én veszi kezdetét majd a Berlinből induló Lufthansa-útvonalak átvétele: 2014. március 30-ig valamennyi célállomás – Frankfurt és München kivételével – a Lufthansa leányvállalatához kerül. Végül 2014. márciusának végétől az év végéig az „új Germanwings“ átveszi a düsseldorfi járatokat, amelyek közül azonban a Düsseldorfból induló és Düsseldorfba érkező tengerentúli járatokat továbbra is a Lufthansa üzemelteti majd.

A Germanwings és a Lufthansa-hoz tartozó többi légitársaság közti együttműködések szorosabbá tétele is gőzerővel folyik. Miután a tavalyi évben már létrejött egy codeshare megállapodás a Germanwings és az Austrian Airlines között, következik a Swiss International Air Lines. A jövőben a Germanwings 4U-járatszám mellett a SWISS LX-járatkódot is viselő négy napi járat további összeköttetési lehetőségeket kínál Kölnből Zürichen keresztül a Lufthansa-csoport utasai számára.

Legyél az első hozzászóló "Gyorsabban halad az „új Germanwings”" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*