Hotelcsillagok, csillagok

A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőiből álló Bíráló Bizottság legutóbbi ülésén 3 darab 3*-os, 1 darab 3* superior, 8 darab 4* és 3 darab 4* superior védjegyet adományozott.

A minősítést sikeresen megszerzett szállodák a következők:

Anna Grand Hotel Wine & Vital Balatonfüred 4*
Barack Thermál Hotel and Spa Tiszakécske 4*
Calimbra Wellness és Konferencia Hotel Miskolc 4*superior
Erzsébet Hotel Hévíz 3*
Fenyőharaszt Kastélyszálló Verseg-Fenyőharaszt 4*
Hajnal Hotel Mezőkövesd 3*
Hotel Írottkő Kőszeg 3*
Hotel Munkácsy Békéscsaba 4*
Hotel Therapia Pécs 3*superior
Ipoly Residence Balatonfüred 4*
Mala Garden****Superior Siófok 4*superior
Mamaison Hotel Andrássy Budapest Budapest 4*
Park Inn by Radisson Budapest Budapest 4*
Prónay Kastély Szálloda Alsópetény 4*
Ramada Resort Aquaworld Budapest Budapest 4*superior

Az első minősítési periódus – a 2010-2014-ig tartó időszak – lezárultával elkezdődött a szállodák újraminősítése, így a fentieken túl további 5 szálloda minősítésére is sor került, melyek már korábban megszerezték a Hotelstars minősítést.

Az újraminősített szállodák a következők:

Danubius Hotel Astoria Budapest 4*
Hotel Europa Fit ****Superior Hévíz 4*superior
Hunguest Hotel Pelion Tapolca 4*superior
Ibis Budapest Aero Budapest 3*
Mercure Budapest Buda Budapest 4*

A Hotelstars kritériumrendszer négyévente megújul, hogy a hotelek szolgáltatásai naprakészek legyenek, és folyamatosan alkalmazkodjanak a változó vendégelvárásokhoz, a technikai fejlődéshez. Így 2015-től már eszerint történnek majd a minősítések. A megújítás nemzetközi szakértői munka keretében történt, a potenciális utazóközönség véleményének, vendégelvárásainak Európa-szerte történő online megkérdezésével. A 270 pontos kritériumrendszer mintegy 10 százaléka módosul januártól, az új követelmények – melyek 2020-ig lesznek érvényben – megtalálhatók a www.hotelstars.hu weboldalon.

Mint ismeretes, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a 2012. június 12-én kötött megállapodás szerint a Hotelstars harmonizált európai minősítő rendszert – Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjeggyé emelve – alkalmazzák a hazai szállodák minősítésére.
Az eddig regisztrált 526 szállodából 400at minősítettek, ez a hazai szállodai kapacitás 60 százalékát fedi le. Azok a minősített hotelek, melyek erőfeszítéseket tettek a színvonal javításáért, vendégelégedettségi mutatóik emelkedéséről számoltak be, nőtt a visszatérő ügyfeleik aránya. A fejlesztéseket követően növelni tudták az átlagárat, ezáltal a bevételeiket is. A csillagot szerzett szállodák átlátható módon adnak biztonságot a vendégnek az elvárható minőség meghatározásában.

Legyél az első hozzászóló "Hotelcsillagok, csillagok" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*