Hóvirágünnep, sasles és egy kis klasszikus zene – hétvégi programajánló

Látogatók nézik a nyíló hóvirágokat (Galanthus) az Alcsúti Arborétumban,MTI/Máthé Zoltán

Alcsúton hófehér virágmezőt, Dinnyésen ragadozómadarakat lehet megcsodálni, Budapesten pedig kezdődik a Cziffra Fesztivál, amely klasszikus zenei koncertek mellett tudományos előadással, báresttel és képzőművészeti kiállítással is várja az érdeklődőket.

Hóvirágünnep

Az alcsúti arborétumban csodálatos látványt keltő, két és fél hektáron elterülő hófehér virágmező fogadja a látogatókat, amely egyedülálló az országban. A mediterrán hóvirágoknak hét hóvirágfaj huszonnégy fajtájában nyújtanak látványosságot az ide látogatók számára.

A hóvirágünnep kezdési időpontja február 14., kedd, az arborétum minden nap 10:00 – 17:00 óráig látogatható! A virágzás várhatóan 4-5 hétig tart.

MTI/Máthé Zoltán

Vasárnap kezdődik a Cziffra Fesztivál

Koncerttel és díjátadóval kezdődik vasárnap Cziffra Fesztivál, amely a klasszikus zenei koncertek mellett tudományos előadással, báresttel és képzőművészeti kiállítással is várja a látogatókat egészen nyárig – olvasható a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Párizs aranykorát idézi meg a Cziffra György Fesztivál nyitókoncertje vasárnap a Zeneakadémia Nagytermében. A koncerten Balázs János és Sandro de Palma zongorázik, közreműködik a Budafoki Dohnányi Zenekar. A koncerten Saint-Saëns, Bizet, valamint César Franck művei hangzanak el. Bővebb információk a programokról a www.cziffrafesztival.hu weboldalon találhatók.

Sasles és madárgyűrűzés a Madárdal tanösvényen

„Madáretető helyünkön most ragadozó madarak megfigyelésére lesz lehetőség. A ragadozómadár etető helyen sast, ölyvet, rétihéját, és hollót figyelhetünk meg. Kis szerencsével karvalyt foghatunk a madáretetőnél.” – invitál izgalmas kirándulásra a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság.

Helyszín: Dinnyés. Időpont: 2023. február 25. Túra hossza, időtartama: 2-4 km, 3 óra. Találkozó: 9.00 Dinnyés, Rózsa u. sarka, gólyafészek, 2. tanösvény tábla. Előzetes bejelentkezés szükséges!