Így utazhatunk a fokozatosan nyitó Franciaországba

A Frank Gehry tervei alapján készült Luma Torony © Adrian-Deweerdt

Mivel május 19-től kinyithatnak a múzeumok és kulturális helyszínek Franciaországban összeszedtük az enyhítés legfontosabb és a beutazás tudnivalóit.

Május 19-től megnyithatnak az éttermek és bárok teraszai, igaz csak félházzal. Nyitnak a múzeumok, színházak, mozik és látogathatóak lesznek a sportesemények, sportlétesítmények

Június 9-től a kijárási tilalom kezdete 23 órára tolódik, az éttermek és bárok teraszai pedig már 100 százalékos kapacitással üzemelhetnek. Megnyithatnak az éttermek és bárok belső terei is a kapacitás 50 százalékával. Újra lehet rendezvényeket, vásárokat szervezni, max. 5000 főig. Az EU-n kívüli turisták is beutazhatnak különösebb indok nélkül is (védettségi igazoláshoz kötött).

Végül június 30-tól várhatóan eltörlik a kijárási tilalmat és újra lehet szabadtéri fesztiválokat rendezni.

Az EU állampolgárai számára a francia határok nyitva vannak, de minden földi, légi- vagy tengeri úton érkező külföldi és hazatérő francia számára kötelező egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatása (kivételt képeznek ezalól a határ menti ingázók és fuvarozók). Ez egyenlőre, várhatóan a közös EU-s kártya bevezetéséig azokra is vonatkozik, akik már két oltással is rendelkeznek.