Itt a fesztiválszezon a Duna-Gerecse térségben is!

A Duna-Gerecse térség Komárom-Esztergom megye területén található, magában foglalja Komárom és Tata városok környékét. Közkedvelt célpontja az aktív és az ökoturistáknak, a kulturális értékek és színes programok iránt érdeklődőknek.

A magyar népi kultúra őrzője a Tatai Sokadalom, melyet a Kenderke Művészeti Iskola szervez meg évről évre, immáron 15. alkalommal 2015. június 19–21. között Tatán, az Angolparkban. A népművészeti fesztivál programjaiban a vendégek láthatnak az Örökség Népművészeti Egyesület által díjazott néptáncegyütteseket, hallhatnak népzenei koncerteket, megvásárolhatják a kézműves mesterek zsűrizett munkáit, és megkóstolhatják a hagyományos módon elkészített ételeket.
Az ország tíz legjobb fesztiváljainak egyikeként, 22. alkalommal, 17 helyszínen, több mint kétszáz programmal várja Tatán a családi Víz, Zene, Virág Fesztivál 2015. június 26–28. között a látogatókat.

A nagyszabású rendezvénysorozat a fenntarthatóság eszméje köré épülve fontos szerepet tölt be az amúgy is közkedvelt ökoturisztikai térségben. Az Öreg-tó festői környezetében a kiemelt gyermekprogramok mellett hazai és külföldi együttesek, zenekarok, énekesek, előadóművészek is fellépnek. A látnivalókat vízi versenyek és vízi felvonulás, virágkiállítás, tűzijáték és légi bemutató, valamint zsűrizett kézműves termékek vására, kismesterség-bemutatók, borkorzó és haludvar színesítik. Az előrendezvényként tartott komolyzenei hangversenyek a fesztivál művészeti és kulturális jellegét erősítik.

Aki kíváncsi a szép kisvárosra, Tatára, rendszeresen induló gyalogos városnézésen vehet részt, idegenvezetővel. El lehet mélyedni a város történelmében, fel lehet fedezni a település szépségeit, értékeit az Öreg-tótól a várig. A túra rövid megállót tesz a város egyik cukrászdájában, ahol a vendégeket meglepetés várja.

Aki megszerette a térséget, netán a közelében lakik, annak érdemes kihasználni a Duna-Gerecse turisztikai kedvezménykártya nyújtotta előnyöket. A kártya kedvezményes vagy akár ingyenes belépésre jogosít számos bemutatóhelyen, programhelyszínen. Így például a Monostori Erődben, a tatai Fényes Fürdőben vagy Fényes Tanösvényen. A kártya kiváltásához nem kell mást tenni, mint eltölteni egy vagy több vendégéjszakát a csatlakozott szálláshelyek egyikén. Egy éjszaka eltöltése után a kártya 1500 forintba kerül, és 36 órán át érvényes, minimum két éjszaka eltöltését követően a recepción a tartózkodás időtartamára érvényesítik, majd térítésmentesen átadják.

Tudta, hogy…

… a komáromi Monostori Erőd Közép-Európa legnagyobb újkori erődítménye, melyet a Duna Gibraltárjának is neveznek?

… a tatai egykori zsinagóga épületében az antik világ legjelentősebb szobrainak mérethű, és az eredetiekkel mindenben megegyező gipszmásolatai láthatók?

… a neszmélyi Szent Ilona-öböl vizén helyreállított gőzhajók sorakoznak, melyeken egy időre igazi hajóskapitánynak érezhetjük magunkat?

… a tatai Fényes Fürdő egy 30 hektáros, egyedülálló vízi világot rejtő, védett természeti területen található?

… Komáromban van a megye egyik leghosszabb beltéri gokartpályája?

… a tatai Remeteségi-erdő fái között egy 18 szakaszos golfpálya rejtőzik?

A Duna-Gerecse turisztikai kedvezménykártya előnyei:

– Ingyen utazhatunk Tatán és Komáromban a KNYKK helyi buszjáratain,

– a térség múzeumait ingyen vagy 50 százalékos kedvezménnyel látogathatjuk,

– kedvezményes áron lehet közlekedni a Gerecse Natúrparkban bérelt kerékpárral, gumikerekes kisvonattal vagy sétahajóval.

Bővebben az interneten: 

www.card.duna-gerecse.hu

www.iranykomarom.hu

www.visittata.com

www.duna-gerecse.hu

Legyél az első hozzászóló "Itt a fesztiválszezon a Duna-Gerecse térségben is!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*