Itt a legjobb a balatoni, velencei strand

A minősítésre jelentkező strandok és kikötők felmérésére az elmúlt két hétben került sor az üdülőrégió nagy civil szervezeteinek, tisztiorvosi szolgálatnak és az illetékes nemzeti park képviselőinek bevonásával.
A bírálati szempontok között fontos szerepet kapott a szolgáltatások színvonala, a fürdőhelyek kijelölése, a vízminőség, a vízi mentés, az elsősegélynyújtó hely megléte, a hulladékgyűjtés és -tárolás, a sportolási, szórakozási lehetőségek, játszóterek, a panaszkezelés módja és az esélyegyenlőség biztosítása a mozgáskorlátozottak számára.
Mivel az idén nagy károkat okozó viharok nehezítették a balatoni szolgáltatók életét és a helyreállítási munkálatok jelenleg is zajlanak, a bíráló bizottság úgy döntött, hogy idén nem rangsorolja csillagokkal a minősítést.
Az idei Kék hullám zászlót kiérdemlők névsora a következő: keszthelyi Helikon strand, városi strand és Libás strand, balatonberényi községi strand, badacsonytomaji városi és Badacsony strand, balatonszemesi Berzsenyi strand, balatonfenyvesi központi és Csalogány strand, vonyarcvashegyi Lido strand, gyenesdiási Diási játékstrand, balatonfüredi Esterházy és Kisfaludy strand, a csopaki, a balatonakali és az alsóörsi községi strand, a zánkai községi és Erzsébet strand, a révfülöp Császtai és Szigeti strand, a balatongyöröki községi strand, a zamárdi nagystrand, a siófoki nagystrand és Hotel Moló strand, a balatonföldvári Keleti strand, a balatonmáriafürdői központi strand, a balatonboglári Platán strand, valamint a Velencei-tavi Gárdony Sport Beach.
A kikötők közül a balatongyöröki Csónak kikötő, a Balaton Hajózási Zrt. szigligeti és balatonboglári kikötője, valamint a zánkai Erzsébet kikötő szerepel a listán.
(forrás: MTI ) 

Legyél az első hozzászóló "Itt a legjobb a balatoni, velencei strand" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*