Itt készülnek a közösségi kerékpárok

A központban végzik a sorozatban nem gyártható, különleges járművek, mint a közösségi, kölcsönözhető kerékpárok készítését, tesztelését, valamint az ezekhez kapcsolódó kiegészítő berendezések, dokkolók és információs oszlopok előállítását.

Neuzer András, a kerékpárgyár fő tulajdonosa elmondta, a központ megépítéséhez az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése 100 millió forintos támogatást nyújtott. A létesítmény teljes beüzemeléséhez további 50–70 millió forintos gépbeszerzést hajt végre a vállalat.

A Neuzer Kft. az 2013 szeptemberében Esztergomban adta át az ország első közösségi, kölcsönözhető kerékpáros-rendszerét. Ezt követően a rendszert bevezették Hévízen, majd a társaság egy befektetési alappal közösen elnyerte Győr közösségi kerékpáros rendszerének kivitelezését. A Győrbe kerülő járművek és kiegészítők már a fejlesztési központban készülnek el. 2015. júliusig a gyárnak 180 kerékpárt, 256 dokkolót és 23 információs oszlopot kell üzembe helyeznie a városban.

A fejlesztési központban mérőszobát is kialakítottak, ahol terheléses próbáknak vethetik alá a gyárban készülő modellek mintadarabjait, valamint berendeztek egy bemutatótermet és létrehoztak egy raktárat. A beruházás részeként a tetőre egy 36 kW kapacitású napelemrendszer került, mely a termelt energiát a hálózatba juttatja.

Az új részleg megépítése 15 új munkahelyet teremtett, villamosmérnökök, gépészmérnökök, formatervezők, műszerészek és raktárosok alkalmazásával.

Az 1996-ban alapított Neuzer Kft. Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú, független kerékpárgyára, termékeinek felét Hollandiába exportálja, további jelentős piacai: Németország, Szlovákia és Szlovénia. A társaság teljes kapacitáson évente 120 ezer kerékpár legyártására képes.

A vállalat 2013-ban 3,2, 2014-ben 4,3 milliárd forintos árbevételt ért el, ennek kétharmada exportból származott. A cégcsoport Magyarországon több mint száz munkavállalót foglalkoztat, elsősorban saját fejlesztésű és tervezésű kerékpárokat készítenek. Termékeiket belföldön saját dealer-hálózatban, üzletláncokban, külföldön nagykereskedők közreműködésével értékesítik.

Legyél az első hozzászóló "Itt készülnek a közösségi kerékpárok" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*