Karibi térség: turisták rekord számban

E kedvező tendencia immáron öt egymást követő éve tart mind látogatottságban, mind a költésekben. Hugh Riley, a Karib Turisztikai Szervezet minisztere kijelentette, hogy régiójuk turizmusa 5,3 százalékos növekedést mutat, miközben az átlagos növekedés világszerte 4,7 százalék. A hatóságok e növekedést annak tulajdonítják, hogy a régióban javult a repülőterek állapota, nőtt a gépek kapacitása és új szállodák is épültek.

A legnagyobb növekedés Arubán volt érzékelhető, a turisták száma most először haladta meg az egymilliót. Dominika, Kuba és Jamaica is növelni tudta vendégeinek számát, de Haiti, St. Lucia vagy Belize is igen kedvelt úti cél volt. A legfőbb küldő piacuk Kanada, az Egyesült Államok és Európa. A régió utasforgalma is említésre méltó. Tavaly 24 millió óceánjáróhajó-utast  üdvözölhetett, 8 százalékkal többet, mint az azt megelőző évebn.

A turisztikai hatóságok továbbra is figyelemmel kísérik Kuba helyzetét, hiszen idén sokkal több látogatóra számítanak, elsősorban az Egyesült Államok és Kuba kapcsolatának javulásának köszönhetően.

Legyél az első hozzászóló "Karibi térség: turisták rekord számban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*