Kiosk – Igazi oázis a pesti belváros szívében

Az M15 cégcsoport tagja a már oly sok mindennek otthont adó piarista épületben foglal helyet. A hatalmas belső területre toppanva elsőre egy több, apró szigetből álló helyiségbe jutunk, mely komplexitását tekintve egyáltalán nem zsúfolt. A falról levert vakolat és az ipari hatás teljes mértékben passzol az igencsak gigászi belmagassághoz. Az egykor tornateremként is funkcionáló tér befogadóképességét az emeleten lévő karzatok növelik.
– A Kiosk megnyitása óta folyamatosan fejlődünk, csinosítjuk, szépítjük a környezetünket – meséli Olasz Katalin, az étterem PR managere. – A kialakítás és berendezés tekintetében a tulajdonosnak, Hlatky Schlichter Hubertnek komoly elképzelései voltak, amelyeket nagyrészt magyar tervezők és művészek munkáival, termékeivel és alkotásaival valósítottunk meg. Megdöbbentő, hogy mennyi tehetség él ebben az országban, és milyen hihetetlen megoldásokra képesek.

Hogy milyen közönséget célzott meg a Kiosk? Ahogy ők is mondják, egy olyan közösségi találkozóhelyet akartak teremteni, ahol a kisgyerekektől és diákoktól kezdve a középpolgárokon át egészen a rúzsos hölgyekig mindenki felhőtlenül ki tud kapcsolódni és tökéletesen jól érzi magát.
Szinte nincs olyan napszak, amire ne jelentene a hely tökéletes alternatívát. Már ebédidőben elkezdődik a nyüzsgés, hiszen a kedvező és ínycsiklandozó menü sok környéken dolgozót csábít ide. Naponta két-, illetve háromfogásos kínálat közül lehet választani, illetve minden héten más-más heti opció szerepel az étlapon. Délután a közeg cukrászdává és kávézóvá alakul át, még el nem jön a vacsoraidő, melyet egészen hajnalig a felhőtlen szórakozás követ – természetese a bárral a középpontban.

– Ahogy a berendezésnél, úgy az ételek alapanyagainál is fontos volt, hogy magyar termelők biotermékeit kutassuk fel és szerezzük be a fogások elkészítéséhez. Különös gondot fordítunk a vegetariánus, laktóz- és gluténérzékeny vendégeinkre, az étlap számukra is finomabbnál finomabb ínyencségeket tartogat. Executive chefünknek, Orosz Gábornak és csapatának kimeríthetetlen a kreativitása, mindig képesek valami új szenzációval előrukkolni. Ezen kívül egy Magyarországon újnak számító koncepcióval, a foodsharinggel szeretnénk kedveskedni az ide betérőknek. Az így rendelt ételeket és italokat egy közös, nagy tálban, edényben szolgáljuk fel, így bárki lehet nálunk a házigazda úgy, hogy az előkészületekkel és a mosogatással mit sem kell törődnie.
Természetesen minden vendéglátóhelyen vannak örökzöld, verhetetlen fogások. Még ha nehéz is a választás, mi a KIOSK Burger Trió, illetve a szarvasgombás zöldspárgás rizottó mellett döntöttünk. Az előbbi három, körülbelül tenyérnyi nagyságú, különböző ízesítésű szürkemarha, libamáj, illetve mangalica burgert takar, melyeket hasábburgonyával tálalnak. Az asztalokra kerülő ételek közül nincs olyan, amit ne helyben készítenének el, és ez alól a buci sem kivétel. Így garantálják, hogy minden kifogástalan legyen. Hiba a rizottóban sincs, melynek tökéletes, hajszálpontosan eltalált arányai tökéletes ízvilágot alkotnak.

A parádés itallapról a nagy kánikulára való tekintettel leginkább a hűsítő uborkás-licsis limonádé volt szimpatikus. Az italok széles skálájának csak a bár fejének kreativitása szabhatna határt. De nem teszi.
– Csatlós Mátéval a Szigeten találkoztunk – meséli Olasz Katalin. – Ő ekkor már évek óta Londonban élt, elismert bartenderként rengeteg nemzetközi verseny és az ezekkel járó elismerés volt a háta mögött. Elég pár szót váltani vele ahhoz, hogy az ízlésedhez és a hangulatodhoz éppen megfelelő koktél kerüljön a kezedbe. Huberttel jókor, jó helyen voltunk ahhoz, hogy ezt a saját bőrünkön tapasztaljuk. Miután Máté nem árulta el az összetevőket és a receptet, Hubert nem látott más megoldást, mint meggyőzni őt, hogy költözzön haza és dolgozzon nálunk.

A hely befogadóképességét tekintve akár 300 fős rendezvények lebonyolítására is alkalmas.
– Mindig azon viccelődünk, hogy vajon milyen esemény megrendezésére nem került még itt sor ezalatt a bő két év alatt? A szülinapokon és esküvőkön kívül volt már itt romantikus egymásra találás, meglepetés-hazatérés. Ami viszont mindig külön öröm nekünk, hogy vendégeink mennyire komolyan veszik a tematikus bulikra vonatkozó beöltözéssel kapcsolatos kéréseinket.

Természetesen a nyári szezonban az étterem előtti tér is tele van asztalokkal, a friss levegőre vágyók itt is időzhetnek. Aki kicsit jobban el szeretné magát engedni – mondjuk inkább egy babzsákban süttetné a hasát -, sétáljon át a tér füves placcára, ami már a Terasz névre hallgat, de ugyanúgy az M15 cégcsoport részét képezi. Itt egy kihelyezett bár teljesíti a vendégek kívánságait, de vigyázat, a ping-pong asztal és a gyönyörű panoráma akár órákig képes itt tartani bennünket!

A Kiosk szakmában való elismertségét az is jól jelzi, hogy 2014-ben ők voltak a Sziget nagyszínpadának VIP és backstage étterme. Egy komplett konyhával vonultak ki, és minden, az egyszerűtől az extrém szintekig való kívánságot maradéktalanul teljesítettek.
Hogy a repertoár tényleg teljes legyen, a jövőbeni tervek között szerepel egy kis reggeliző sziget kialakítása, mely kávéval és természetesen helyben készített falatokkal várná a korán ébredőket. A Kiosk célja továbbá az is, hogy az ide érkező turisták az élményeken túl tárgyi emlékeket is magukkal vigyenek; a készülő concept store-ban szintén tehetséges magyar művészek által készített emléktárgyakat lehet majd vásárolni, melyekre ránézve biztos, hogy mindenkinek mosoly fut át az arcán, bárhol is járjon a nagyvilágban.

További információ: www.kiosk-budapest.hu/

Szöveg: Miliosz Katalin
Fotó: www.kiosk-budapest.hu/
 

Legyél az első hozzászóló "Kiosk – Igazi oázis a pesti belváros szívében" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*