Most hétvégén sem lesz hiány gasztro élvezetből. 18. alkalommal rendezik meg szeptember 9-10-én a noszvaji Pincenapok és Kemencében Készített Ételek Napját.
A fesztivál története összefonódik azzal a múltbeli ténnyel, hogy Noszvajon volt a legtöbb az egy főre jutó kemencék száma, amit az itt élő emberek szívesen használtak finomabbnál finomabb ételek készítésére. Így a két napos rendezvényen noszvaji kemencés ételeket és finom egri borokat kóstolhatnak a vendégek. A pénteki napon élőzenés bortúráé lesz a főszerep, amit szombaton a helyiek által készített kemencés sültek vesznek át.
Magyarország legrégebbi gasztronómiai fesztiválján, Bardóczy Attila operaénekes és Muri Enikő énekes is részt vesz, azonban nem a megszokott formában. Kötényt ragadnak és megcsillogtatják tudásukat a konyhában. A színész-rendező Árpa Attila pedig a vendéglátós szakemberek oldalán zsűrizi az elkészült ételeket.
Akik a noszvaji kikapcsolódás és szórakozás mellett döntenek, időben foglalják le szállásukat. Két kiemelten családbarát szálloda az Oxigén és a Tündérkert Hotel kényelmet és minden igényt kielégítő szállásról gondoskodik. Az előbbi esetében többek között, a 10 éves korig minden gyereknek járó díjtalan all inclusive ellátás, utóbbinál pedig az egyedi, copf kastély és a sok hektáros arborétum jelenti azt a pluszt, amelyet a kényelmes, félpanziós szállás mellé grátisz kapunk.
Legyél az első hozzászóló "Kóstolja meg a noszvaji tradicionális kemencés ételeket!" című cikkhez