Kukkants be a világ leghíresebb lépcső alatti gardróbjába!

Immáron 15 éve, hogy a mozivásznon is útjára indult a kis varázslótanonc története. Ezen jeles évforduló alkalmából a Warner Bros stúdió jóvoltából néhány szerencsés betekintést nyerhet abba a watfordi házba, ahol Harry Potter életének első pár évét, majd iskolaközti szüneteit töltötte.

Hogy miért csak néhány szerencsés? Az ok egyszerű: a stúdió csak néhány napra tárja ki az ajtókat; a látogatók egészen pontosan csak 2016. május 27. és június 6-a között léphetik át a Dursley család otthonának küszöbét, melyet igen ronda bútorok, szépnek egyáltalán nem mondható csempék és függönyök „ékesítenek”.

A jeles évforduló emlékére februárban 11 napon keresztül lesz megtekinthető a Teszlek Süveg házválasztási jelenete a watfordi stúdióban felállított nagyteremben. Ez volt az egyik legelső roxforti helyszín, melyet felépítettek a forgatás megkezdése előtt.

A rajongókra még több meglepetés vár majd, azonban mind csak igen limitált időintervallumra szól majd.
Lerántják a leplet például a melegszívű óriás, Hagrid jelmezéről is, a rajongók alaposan szemügyre vehetik azokat a technikai megoldásokat, melyek segítségével a hatalmas vadőr valóban olyan hatalmasnak tűnt.

A kíváncsiak a kreatív csapat munkájába is betekintést nyerhetnek majd; megtudhatják, hogyan születtek meg a Gringotts koboldjai, és hogyan keltek életre a varázslósakk figurái.

A Londonba igyekvő Potter hívőknek szállás szempontjából sem kell nélkülözni imádott közegüket; a Victoria Station közelében egy 164 éves épületben kialakított szállodába lépve egyből a varázsvilágba csöppenünk. A szobákat a Roxfort hálótermei ihlették, melyekben még utazóládát, üvegcséket, varázskönyveket és üstöt is találunk.

Lehetőség van a teljes Harry Potter csomag megvásárlására is, mely a szállás mellett tartalmaz egy sétát azokra a londoni helyszínekre, melyek szerepelnek a történetben, sőt, egy, a Warner Bros stúdióban tett látogatás is garantált.

Legyél az első hozzászóló "Kukkants be a világ leghíresebb lépcső alatti gardróbjába!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*