Kutyás kihívások, meg persze a Giro – hétvégi programajánló

Forrás: harddograce.hu

Két érdekes program is ígérkezik a hétvégén kutyásoknak: Eplényben kemény kihívás, a belvárosban pedig érdekes, szórakoztató programok sokasága várja őket. A bringázás iránt kevéssé rajongóknak is érdemes lehet megnézni a világhíres kerékpárverseny száguldó mezőnyét.

Vad kihívások kutyásoknak

Ismét Hard Dog Race-viadalt rendeznek, a 2016 óta létező kutyás versenysorozat ezúttal szombaton, Eplényben, egy 12 kilométeres Wild-futammal várja az érdeklődőket. A szervezők közlése szerint a táv leküzdése mellett most 22 akadály is nehezíti majd a résztvevők és a négylábú társak dolgát a Síaréna Vibe Parkban.

“A HDR messze nem az időeredményről szól, harcolsz az akadályokkal, a néha csökönyös kutyáddal és önmagaddal. Teljesen kimerülsz, fájni fog, mindened sáros lesz. De a küzdelem végén, amikor a kutyáddal célba értek, csak a győzelem boldogsága számít majd. Büszke leszel. Magadra és a kutyádra: a kemény párosra” – mondta Púza András, a versenysorozat megálmodója, a szervezőcsapat vezetője.

Forrás: harddograce.hu

Az eplényi sípálya először ad otthont HDR-futamnak. A mezőny szombaton csoportokban, negyedóránként rajtol majd, az elsők reggel 9 órakor vágnak neki a távnak, az utolsó csoport tagjai pedig 13.45-kor. Lesznek egyéni indulók (1 ember+1 kutya), párosok (2 ember+1 kutya) és csapatok (6 ember+minimum 4 kutya), a HDR szlogenje – hat láb, két szív, egy büszkeség – nyilván az egyéni indulókra igaz, a többfős csapatokra egy egyszerű szorzással át lehet írni a mottót. Nevezni a harddograce.hu oldalon lehet.

Vasárnap rendezik meg a VI. Belvárosi Kutyafesztivált

Családi programokkal, szórakoztatóan szeretné felhívni a figyelmet a felelős kutyatartásra és a gazdátlan állatok örökbe fogadására vasárnap a budapesti Olimpia Parkban a VI. Belvárosi Kutyafesztivál. A rendezvényen minden szolgáltatás ingyenes: kutya-gazdi fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, fizioterápiás bemutatók, kutya viselkedésterápiás tanácsok, mikrochip-leolvasás és -regisztráció, kutyabiléta-gravírozás, kutyakereső alkalmazás, kutyás bemutatók és számos, a felelős kutyatartást népszerűsítő esemény, előadás várja az érdeklődőket – közölte a szervező Vigyél Haza Alapítvány.

Bemutatkozik az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának szakmai támogatásával létrejött Állatvédelem gyerekeknek program is, továbbá Fodor Kinga állatorvos és Vámosi-Nagy Nóra kutyakiképző is előadást tart. Akiknek még nincsen házi kedvencük, a Kutyasétáltató nap keretében, önkéntesek segítségével kipróbálhatják, milyen érzés lehet egy kutya gazdájának lenni. A kutya-gazdi fotózáson Trokán Nóra színművész készíti el a gazdák és kedvenceik képeit 11 és 14 óra között, majd a X Faktor tavalyi női győztese, Paulina ad minikoncertet. (MTI)

Magyarországon a Giro d’Italia

MTI/Mohai Balázs

A profi kerékpározásért nem rajongók számára is remek program megnézni a mezőnyt. A Giro pénteki nyitóetapján Budapestről Visegrádra teker a mezőny, majd szombaton a fővárosban lesz egy időfutam, végül pedig Kaposvár és Balatonfüred között teljesítenek a versenyzők bő 200 kilométert vasárnap. Ez az első alkalom, hogy Magyarországot érinti háromhetes körverseny, a Giro 14. alkalommal rajtol Olaszországon kívül. A három magyar etap után hétfőn Szicíliába utazik a mezőny, itt rögtön következik a viadal első kulcsszakasza az Etna megmászásával.