Legoland épül Nyíregyházán!

Nyíregyházán nyílik meg Európában az ötödik Legoland: a tervek szerint a 9,5 milliárd forintba kerülő beruházással 2020-ra végeznek.

Berlin, Oberhausen, Istambul és Manchester után Nyíregyházán épül Európa ötödik Legoland-je – jelentette be a város polgármestere, Kovács Ferenc. A település vezetője úgy fogalmazott: „Ez egy olyan egyedülálló attrakció, amely hatalmas vonzerőt jelent majd a városunknak és újabb lendületet ad a turizmusnak, valamint jelentősen hozzájárul az egész éves szezonalitás megvalósításához.”. A beruházásról egyelőre nem közölt további részleteket.

Az első Legoland, azaz Lego élménypark a játékgyártó központjának otthont adó településen, a dániai Billundban épült. Azóta sorra épülnek élményparkok, amelyek közül a legnagyobbak, a kaliforniai, a dán, a német és az angol egyenként körülbelül másfél millió látogatót fogad évente.

Noha a nyíregyházi beruházásról még nem tudni sokat, a polgármester azt közölte, hogy mindez egy átgondolt, komplex turisztikai fejlesztéscsomag része. Egy mostani kormányhatározat ugyanis 26 milliárd forintnyi forrást jelent. Ebből pedig – túl a Legoland-en – számos turisztika fejlesztésre, így például a sóstói négycsillagos hotel megépítésére, az állatpark további bővítésére, valamint a Múzeumfalu, a Szabadtéri Színpad és a Bencs Villa modernizálásáre és fejlesztésére is áldozhatnak.

Legyél az első hozzászóló "Legoland épül Nyíregyházán!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*