Meghirdette nyári menetrendjét az Air France

Az igényszint folyamatos emelkedése mellett az Air France bejelentette nyári rövid- és középtávú járatainak menetrendjét. A társaság 80 szezonális útvonalat kínál majd főként francia, dél-európai és afrikai célállomásokra. Budapestre heti 14 járat repül majd a főszezonban. A jegyek továbbra is plusz költség nélkül módosíthatók és visszaigényelhetők.

A nyári főszezonban a légitársaság összesen 22 új útvonalat kínál majd főként a Charles de Gaulle-repülőtérről és Orlyról.  Összesen 80 szezonális járat közlekedik majd, ezek közül 14 új útvonal európai és észak-afrikai célállomásokra közlekedik.

  • Párizs-Orly-ról május 31-től Bari, június 28-tól pedig Ibiza és Algír is elérhetővé válik.
  • Charles de Gaulle-ról július 5-től Tangerbe, Agadirba, Monasztirba, Valettába, Las Palmasra, Korfura és Rodoszra is indulnak járatok.
  • A marseille-i repülőtérről június 26-tól Cataniába, július 19-től Korfura is el lehet jutni.
  • A nizzai légikikötőből június 28-tól indul két új járat: London és Tunisz válik elérhetővé a Côte d’Azur-ről.

Bővül a francia belföldi hálózat is. Az Air France összesen 41 szezonális járatot fog üzemeltetni a csúcsidőszakban a belföldi hálózatban, ebből nyolc új összeköttetés lesz.

  • Június 5-től a Charles de Gaulle-repülőtérről Korzika fővárosába, Ajaccióba indulnak járatok, emellett Calvi, és Figari is elérhetővé válik.
  • Június 25-től Perpignanból Brestbe, Strasbourgba és Nantes-ba is lehet majd repülni.
  • Biarritz-ból Caenbe indulnak járatok június 25-től.
  • A pontos menetrend és a jegyek már elérhetők az airfrance.com oldalon

Budapesti járatok. A forgalmasabb, nyári időszakban az Air France a magyar főváros felé is bővíti a kínálatát. Párizsból a Liszt Ferenc-repülőtérre jelenleg heti négy járat közlekedik, a kínálat fokozatosan bővül, és a csúcsidőszakban, július 5-től augusztus végéig heti 14 járat lesz elérhető.

Kereskedelmi tevékenysége részeként az Air France jelenleg minden jegyár-kategóriában biztosítja az ingyenes átfoglalást, módosítást, illetve teljes visszatérítésre jogosító vouchert ajánl fel az utazást lemondóknak. Ha a járatot a légitársaság törli, akkor az utas átfoglalást kérhet egy későbbi járatra, teljes visszatérítést kérhet, vagy visszatérítésre is jogosító kupon formájában is megkaphatja a jegy árát.

A légitársaság számára ügyfelei és személyzete egészsége kiemelten fontos, ezért az Air France elkötelezett abban, hogy optimális higiénés feltételeket biztosítson az utazás minden szakaszában. A repülőgépek fedélzetén az utazás teljes ideje alatt kötelező az orrot és szájat eltakaró orvosi maszk viselése. A kabinban lévő levegő három percenként cserélődik, a levegőztető rendszer HEPA-szűrőkkel van felszerelve, ilyeneket használnak a kórházak műtőiben is. Az Air France emellett szigorúbb takarítási eljárást vezetett be, minden olyan felületet, amelyekkel az utasok és a személyzet érintkezik minden járat előtt fertőtlenítik.

Sok ország a járat indulása előtt elvégzett negatív koronavírus-teszthez köti a beutazást. Az utasok segítése érdekében a SkyTeam légiszövetség, amelynek az Air France alapító tagja, interaktív térképet dolgozott ki, amelyen a bevizsgált tesztközpontok találhatók. A térképet az airfrance.com oldalon lehet elérni. Az adatbázis folyamatosan frissül.