Megszabadul külső állványaitól a Colosseum

Az ókori remekmű falainak külső megtisztítása a végéhez ér. A tervek szerint három év után áprilisban bontják le az állványzatot, mely a munkálatokat segítette.

Három évvel ezelőtt kezdődött meg az a felújítás, mely során a Colosseum külső falát szabadították meg a hosszú évek alatt rárakódott szennyeződésektől, így az visszanyerte eredeti, sárgás-fehéres színét. A mintegy 24 ezer négyzetméteres állvány végre körbeért, és már egyetlen fényképbe se fog belerondítani.

A 2013-ban kezdődött munkálatokhoz a Tod’s márka feje, Diego Della Valle 25 millió euróval járult hozzá, így neki, valamint az itt dolgozó huszonöt régésznek, nyolc kőművesnek, és tucatnyi állványépítő munkásnak különösen hálás lehet az utókor.

A restauráció végére azonban itt még nem kerül pont. A következő lépcsőfok az építmény kapuinak és rácsainak átépítése lesz, de egy információs központot is szeretnének létrehozni, mely a Colosseum előtti téren foglalna helyet. Ezt követné az aréna alatti termek és folyosók felújítása, végül pedig az építmény világításának újratervezése.
 

Legyél az első hozzászóló "Megszabadul külső állványaitól a Colosseum" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*