Minden, amit a roamingdíj eltörléséről tudni kell

Minden amit, roamingdíj eltörléséről tudni kell

Már csak egy hónap van hátra a roamingdíj eltörléséig. Kérdések és válaszok a roaming új korszakáról.

Április végén minden akadály elhárult az elől, hogy az állampolgárok június 15-től a belföldi feltételekkel megegyezően telefonálhassak, küldhessenek SMS-t és használhassák az adatkeretüket az Európai Unió területén. Már csak egy hónap van hátra addig, és az Index most összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a nagy váltásról.

Az összeállítás elején leszögezik: a június 15-től életbe lépő szabályok azt garantálják, hogy az embernek ugyanannyit kell fizetnie, ha egy EU-s országból telefonál, vagy internetezik, mintha otthonról tenné ezt. Bár ez világos, azért érdemes idézni néhány konkrét kérdést és választ az összeállításból.

  • Az otthoni csomagommal korlátlanul beszélhetek, és akármennyi sms-t küldhetek. Akkor ezt most a külföldi nyaralás közben is megtehetem majd?
  • Igen, mindenki azt a díjat fizeti mindenre, amit eddig itthon.
  • Vagyis akkor külföldről ugyanannyiba kerül felhívni valakit, mint itthonról?
  • Így van. Mindenki azt a díjat fizeti mindenre, amit eddig itthon.”

Az összeállításból kiderül az is, hogy ezután már annak sem kell fizetnie, aki külföldön fogad hívást. Ezek a szabályok pedig az összes EU-országra vonatkoznak, ráadásul a feltöltőkártyás csomagok esetében is. Ami pedig a netezést illeti: az unió területén indított adatforgalomra a belföldi csomag adatkeretét fogyasztja, a hazai feltételek szerint számlázzák ki a díjakat. Mindehhez nem is kell semmit sem csinálni, a készülékek, csomagok automatikusan átállnak az új szabályozáshoz igazodó tarifákra.

Legyél az első hozzászóló "Minden, amit a roamingdíj eltörléséről tudni kell" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*