Nehezebb lesz apartmant bérelni a Baleár-szigeteken

Nehezebb lesz apartmant bérelni a Baleár-szigeteken

A Baleár-szigeteken akár 40 ezer eurós (12 millió forintos) büntetést is kaphat az az ingatlantulajdonos, aki társasházi lakását turisztikai céllal adja ki.

Biel Barceló, a helyi kormányzat turizmusért felelős tanácsosa emlékeztetett: a szigeteken (Mallorca, Ibiza, Menorca, Formentera) valójában ez már 2012 óta illegális tevékenységnek számít, és azóta nem is adtak ki erre szóló engedélyt a lakástulajdonosok számára, kizárólag házak esetében hagyták jóvá a turisztikai célú, rövidtávú bérbeadást. Mivel az intézkedés nem hozta meg a várt eredményt, a bírság összegét most a korábbi ötszörösére emelték.

A távirati iroda cikke szerint a döntés hátterében az áll, hogy a turisták miatt nagyon megemelkedtek a lakásbérleti díjak, és a helyiek vagy azok, akik munka miatt költöznének a szigetekre nehezen találnak megfizethető otthont maguknak. (Érdemes megemlíteni, hogy az utóbbi időben a Baleár-szigeteken már született egy különös turista-rendelet.) A Baleár-szigetek Spanyolország harmadik legnépszerűbb turisztikai úti célja volt 2016-ban, a dél-európai országba látogató 75,6 millió turista közül 13 millió választotta.

Mostantól a bérleményeket hirdető szállásfoglaló online platformok, mint például az Airbnb vagy a HomeAway, továbbá az utazásszervezők és az utazási irodák is felelősséggel tartoznak, és akár 400 ezer eurós (121 millió forint) pénzbüntetést is kaphatnak, ha illegális szálláshelyeket hirdetnek. Az online platformokon hirdetett lakások a jövőben automatikusan illegálisnak minősülnek – tette hozzá.

Legyél az első hozzászóló "Nehezebb lesz apartmant bérelni a Baleár-szigeteken" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*