Ódon kastélyok, modern kori kényelem

Rohanó világunkban egyre nagyobb szükség van arra, hogy az ember néha megálljon, lecsendesedjen kicsit, s feltöltődjön. Ezekhez a pillanatokhoz – még inkább: napokhoz – ideálisak a csendes vidéken, évszázados fák, hatalmas parkok ölelésében álló korhű kastélyok. Vannak, akik régóta arra vágynak, hogy történelmi falak között hajtsák álomra a fejüket, vagy épp életük legszebb napját, esküvőjüket tartsák ott – legyen szó bármelyikről, a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének tagjai kiváló választásnak számítanak. Az intim miliő felüdülés az egyéni vendégeknek, remek választás esküvőkhöz, de épp ezt élvezik a vezetői és felső vezetői tréningek résztvevői is – például a Budapesttől nem is messze lévő Prónay-kastélyban.

– Aki már vendégeskedett nálunk, megtapasztalhatta, hogy kastélyainkban kicsit sem unalmas az élet, sőt, mindennap felfedezhetnek valami izgalmasat – mondja Gulyás Eszter, a szervezet elnöke.

hangulat

A történelmi épületekbe nem csak ideiglenesen pillanthatunk be, hiszen felújításuk után többet is szállodaként üzemeltetnek, mint például az impozáns zalacsányi Batthyány Kastélyszállót, vagy a ma Széll Kálmán Kastélyszállóként ismert hotelt Rátóton. A szálláson kívül konferenciák és egyéb üzleti, illetve baráti, családi találkozók megszervezésére is lehetőséget nyújtanak a kastélyok, nem beszélve a kitűnő tradicionális fogásokat kínáló éttermeikről.

bio_etelek

A vidéki épületek mellett a fővárosi St. George Residence az egyedi elhelyezkedésének köszönhetően kiválóan alkalmas sajtótájékoztatók, zárt körű családi és céges események lebonyolítására.

– Természetesen a mai kor kényelmét nyújtjuk házainkban, amit jól mutat, hogy az Apponyi Kiskastélyban például elektromos autótöltő is található, a Forgách-kastély felújításakor pedig diszkréten beszerelt vizuál- és hangtechnikai berendezések, valamint modern spa- és wellnessrészlegek is a vendégek rendelkezésére állnak – hívja fel a figyelmet Gulyás Eszter, aki azzal folytatja: – Több olyan tagunk is van, amelynek a környezetében biokertészettel, állattartással foglalkozó gazdaság adja az alapanyagot a gasztronómiai ínyencségekhez, de például a Graefl Major és az Apponyi Kiskastély mindezt a saját ökogazdaságában termeli meg.

bio_zoldsegek_apponyi

A Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke kitér arra is, hogy a házaik legtöbbje hagyományos magyar konyhával és elegáns étteremmel is rendelkezik, ahol a környékre jellemző étkeket kínálnak. A Hotel Vécsecity különféle tematikus hétvégéket ajánl, a gyulai Almásy-kastélyban több korosztályt kielégítő kulturális programok várják a vendégeket, a Szent András-kastélyt zenei és táncművészeti rendezvényei teszik különösen izgalmassá, miközben a szövetséghez tartozó kastélyokban gasztrotúrák is lebonyolíthatók.

IMG_3195

A Szidónia Kastélyszálloda antiaging kezeléseket nyújt kiegészítő szolgáltatásként, a Szent András-kastélyban részt vehetünk különböző testi-lelki feltöltődést támogató önismereti hétvégén is.

szent_andras_kapolna

A festői szépségű Luby Interaktív Kastélymúzeum rózsakertjében megrendezett modern vagy hagyományos lakodalom, vagy a téli időszakban egy lovas szánnal kombinált esküvő garantáltan felejthetetlen élmény lesz a család minden tagja számára.

Szeretettel várjuk kastélyainkban, ahol a falak tényleg tudnak mesélni…

 

Legyél az első hozzászóló "Ódon kastélyok, modern kori kényelem" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*