Oldalkocsis motorral Kína hegyeibe

 A vintage sidecarokkal, vagyis az oldalkocsis motorokkal való túrák szervezője, a Sideways új túraútvonalakat vezet be, kísérőkkel együtt, mely lehetőséget nyújt, hogy új stílusban látogassuk meg Hszian (Xi’an) ősi fővárosát és környékét, emellett a Jünnan tartomány részét képező Lijiangot.

.........

A 750CC motor oldalkocsijában ülve olyan csodálatos tájakat és helyeket fedezhetnek fel, amit korábban csak nagyon kevesen. Hszianban, az Ázsiát és Európát összekötő híres kereskedelmi útvonal, a Selyemút legkeletibb részén, az oda látogatók megtekinthetik a híres Agyaghadsereget, az ősi városfalat, megnézhetik a többszáz éves buddhista templomot, mely a közeli erdő mélyén rejtőzik, meglátogathatják a helyi embereket, akik az ottani barlangokban élnek, vagy ha szerencséjük van, megpillanthatják Kína egyik jelképét, az óriás pandát.

A Lijiang-i túra keretében a résztvevőknek lehetősége nyílik, hogy a várost körülölelő vidéken motorozhassanak, így megismerve a dél-nyugat-kínai Jünnan tartomány távolabbi szegleteit is. A program a hegyekbe vezeti az érdeklődőket, ahol megismerhetik Dr. Joseph Rock, az 1920-as, illetve ’30-as években itt élő és dolgozó botanikus és felfedező munkásságát. Az ide látogatók megcsodálhatják a felfedező, öreg térképekkel és fotókkal kidíszített, mára már múzeummá lett házát. Emellett a területen még fellelhetők régi időkből származó omladozó templomok, és látszólag elhagyatott falvak, mindezek hátterében pedig a Jáde Sárkány-heggyel.

További információk: xiansideways.carbonmade.com and lijiangsideways.carbonmade.com

forrás: cntraveller.com

Legyél az első hozzászóló "Oldalkocsis motorral Kína hegyeibe" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*