Panorámás medence és ördögszauna – megújul a csillaghegyi fürdő

Jövőre újabb, egész évben nyitva tartó fürdővel gyarapodik Budapest. A tervek szerint 2018 tavaszára, nyár elejére készül el a csillaghegyi strandfürdő új fürdőegysége.

A több mint hárommilliárd forintos beruházás alapkövét Tarlós István főpolgármester, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vezérigazgatója, Szőke László tette le.

Szőke László elmondta, hogy hét szinten épül majd meg a fürdő, összesen hétezer négyzetméternyi fürdőterületet építenek be tizenegy medencével. A strand három szabadtéri medencéje is megmarad. A fürdő egyik éke lesz egy Barcsay Jenő által készített mozaik, amelyet a hamarosan lebontandó régi újpesti fürdőből hoznak majd át – tette hozzá.

A megújuló komplexumban a sportolni vágyókat egy 25 méter x 33 méteres versenymedence és egy 10 méter x 12 méteres tanmedence várja. A versenymedence alkalmas lesz kisszámú nézőközönség befogadása mellett úszóversenyek és vízilabda mérkőzések lebonyolítására is. A wellness részlegben 32, 36, 38 Celsius-fokú élményelemekkel ellátott medence várja a pihenni vágyókat. Ezen a szinten pihenő területeket és masszázshelyiségeket alakítanak ki.

A Gyerekparadicsom területén a vizes gyermekjátszóházhoz kapcsolódóan egy megőrző-foglalkoztató kuckó, pelenkázó kialakítását tervezik. A szaunavilágban lesz aromaszauna, ördögszauna, gőzkamra, nagyméretű panorámás finnszauna, hideg- és melegvizes merülő medencével. A panorámás külső teraszon 36 fokos élménymedencét építenek.

Ünnepi beszédében Tarlós István szólt arról is: Világviszonylatban is egyedülálló, hogy Budapesten a 118 természetes forrásból, illetve fúrt kútból előtörő, 21-78 fokos termálvíz hozama napi körülbelül 70 millió liter. Így – tette hozzá – Budapest elmondhatja magáról, hogy a világ legtöbb gyógy- és termálvízkútjával rendelkező fővárosa, és már több mint nyolcvan éve tulajdonosa a fürdővárosi címnek. A főpolgármester rámutatott, hogy a gyógyfürdők Budapest egyik legfőbb turisztikai vonzerejét jelentik, a külföldi turisták mintegy 60 százaléka látogat el valamelyik fürdőbe.

Legyél az első hozzászóló "Panorámás medence és ördögszauna – megújul a csillaghegyi fürdő" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*