Rekordévet zárt Gyula turizmusa

Rekordévet zárt Gyula turizmusa 2016-ban, nőtt a vendégéjszakák száma, és több volt a látogató a várfürdőben, meg várban is.

Tavaly 472 754 vendégéjszakát regisztráltak a gyulai szálláshelyeken, ez tíz százalékos emelkedés 2015-höz képest. Ezzel már hatodik éve növekszik a békési fürdővárosban a vendégéjszakák száma – tájékoztatta a távirati irodát a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, Komoróczki Alíz. Mint elmondta, 2016 első tizenegy hónapjában a vendégek 86 százaléka belföldről, 14 százaléka külföldről, főként Romániából érkezett a városba. Az átlagos tartózkodási idő 3,4 éjszaka volt.

A tavaly március közepén megnyitott Almásy-kastélyt az év végéig 76 241-en, a várat 76 469-en keresték fel. Utóbbi az egy évvel korábbihoz képest 13 százalékos növekedés. A várfürdőben 2016-ban 603 ezer vendég fordult meg, míg egy évvel korábban 591 ezer. A fürdő nettó árbevétele várhatóan meghaladja az 1,2 milliárd forintot, ami 3,6 százalékos bővülést jelent az előző évhez képest. Noha a növekedés jelentős, a várfürdőben még jobb eredmény elérése a cél: a szolgáltatási színvonal emelésére és a látogatói élmény fejlesztésére helyezik a hangsúlyt és új, kreatív marketing kampányokat indítanak.

Legyél az első hozzászóló "Rekordévet zárt Gyula turizmusa" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*