Petra Hedorfer további öt éven keresztül vezeti a Német Turisztikai Hivatalt

Forrás: DZT

Petra Hedorfer további öt évig marad hivatalban a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnökeként. A DZT igazgatótanácsa 98. ülésén 2021. március 4-én hozta meg a határozatot a szerződéshosszabbításról.

Thomas Bareiß, a Gazdasági és Energiaügyi minisztérium parlamenti államtitkára, a kormány turizmusért és a középosztályért felelős megbízottja szerint: „Németország mint úticél a mai nemzetközi versenyben kiváló pozíciót élvez: vonzó üdülési desztináció, vezető üzleti úticél világszerte és egy olyan desztináció, amely nagy fenntarthatósági kínálattal rendelkezik. A DZT-nek Petra Hedorfer vezetése alatt sikerült ezt a pozíciót célzottan erősítenie. Különös elismerés illeti az elnöknőt azért, ahogyan az úticél Németországot a koronavírus-járvány okozta válságon átnavigálja. Szerződése meghosszabbításával szeretnénk a DZT és egész csapatának sikeres munkáját folytatni, illetve további impulzusokat létrehozni az úticél Németország marketingjében.”

Brigitte Goertz-Meissner, a DZT igazgatósági tanácsának elnöknője: „Petra Hedorfer kiváló munkája és nagy személyes elhivatottsága nyomán a DZT-nél egy új időszámítás kezdődött. Mára a DZT az úticél Németország számára a digitalizáció területén útmutató szerepet tölt be és a fenntarthatóság tematikájában szintén sikeres jövőbeli pozíciókat lát el a nemzetközi turizmusban. Az ülésen az igazgatótanács ezen felül kiemelte még, hogy milyen döntő szerepet játszik Hedorfer asszony a német turizmus általában középosztálybeli vállalkozásainak kiemelten fontos összekapcsolásánál a globális utazási piac résztvevőivel és köszönetet mondott ezirányú munkájáért is.”

Petra Hedorfer 1998-óta dolgozik a Német Turisztikai Hivatalnál. A gazdaságtudományi és társadalomtudományi diplomával rendelkező szakember kereskedelmi és kulturális menedzsmentben betöltött állomásai után 1998-ben vette át a DZT nemzetközi marketingjének vezetését, 2000-ben a marketingelnökség tagja lett, majd 2003. novemberben az igazgatótanács elnökévé választották.